Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, scooter tartışmalarına ilişkin, "Bizim çıkardığımız yönetmelik doğrultusunda sürücüler kurallara uyarsa bir sıkıntı çıkmayacaktır. Ancak kullanıcıların uymadığını görüyoruz. Kullanım yanlışlarını görüp tamamlayarak devam edeceğiz. Tedbirleri artırmak zorundayız, artıracağız" açıklaması yaptı.

Karaismailoğlu'ndan açıklama: Scooter için yeni önlemler gelecek mi?
Fotoğraf: Pixabay

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, NTV'nin sorularını yanıtladı.

Antalya'da 22 Ekim günü otomobilin çarptığı elektrikli scooterdaki lise öğrencilerinin hayatını kaybetmesi, tartışmaları yeniden gündeme getirdi. Bu konudaki düzensizliği bitirmek için yönetmelik çıkardıklarını ancak kullanıcıların buna uymadığını ifade eden Karaismailoğlu, ''Tedbirleri artırmak zorundayız, artıracağız'' açıklaması yaptı.

Karaismailoğlu'nun açıklaması şöyle:

"Bu araçların kullanılması kaçınılmaz. Bizim çıkardığımız yönetmelik doğrultusunda sürücüler kurallara uyarsa bir sıkıntı çıkmayacaktır. Ancak kullanıcıların uymadığını görüyoruz. Tabii ki bu konuda eksiklerimiz varsa tamamlayacağız. Kullanım yanlışlarını görüp tamamlayarak devam edeceğiz. Tedbirleri artırmak zorundayız."