Karakılçık buğdayları dağıtılacak
Fotoğraf: BirGün

BirGün EGE

Menteşe Belediyesi tarafından ‘Geleceğimiz için üretiyoruz’ projesi kapsamında Kafaca, Yeşilyurt ve Ortaköy mahallelerindeki toplam 36 dönümlük alana ekimi yapılan karakılçık buğdayının hasadına başlandı. Hasat sonucu elde edilecek buğdaylar üreticilere ücretsiz olarak ulaştırılacak ve ihtiyaç sahiplerine un olarak dağıtılacak.

Bölgedeki buğday üreticisine, hayvan yetiştiricilerine destek vermek ve karakılçık buğdayını yaygınlaştırmak için geçen yıllarda başlatılan ‘Geleceğimiz için üretiyoruz’ projesiyle ilgili bilgi veren Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, “Pandemi döneminde belediyemize ait tarlalarımızda başladığımız tarımsal üretim çalışmalarımıza devam ediyoruz. Hasadını yaptığımız karakılçık buğdayı; su istemeyen, verimli, glüteni düşük bir ürün. Bölgemizdeki buğday üreticisine ve hayvan yetiştiricilerine destek olmak adına başlattığımız çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

Belediyeye ait arazilerde üretime devam edeceklerini kaydeden Gümüş, şunları söyledi: “Hasadı yapılan karakılçık buğdayımızın tohumunu üreticilerimize dağıtarak üretimini artırmayı hedefliyoruz. Ayrıca hasat sonrasında elde edilecek unları da ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Üreticimizin yanında olmaya, yerel tohumu destekleyerek üretmeye devam edeceğiz.”