Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, il genel meclisi üyeleri ve ilçe başkanlarıyla yaptığı toplantıda, kentte koronavirüsün çok hızlı yayıldığını kaydetti. Vali Işık, “Biz bunun önüne geçemezsek hiç bir şey konuşamayacağız. Bu tür toplantıları dahi yapamaz hale geleceğiz” dedi.

Karaman Valisi: Kentte virüs çok hızlı yayılıyor, toplantı yapamaz hale geleceğiz

Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Ermenek ilçesi ile ilçeye bağlı Kazancı ve Güneyyurt beldelerini ziyaret etti. Ziyaretlerine ilk olarak Ermenek Kaymakamlığıyla başlayan Vali Işık, daha sonra Covid-19’dan korunmak için yurttaşlara 14 kural vurgusu yaptı.

Ermenek Belediyesi ziyaretinin ardından Vali Işık, Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezi girişinde faaliyet gösteren Ali Rıza Alıçlı Rehabilitasyon Merkezinin Dokuma Kursu atölyesinde incelemelerde bulundu. Ardından Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezi toplantı salonunda Ermenek köy ve mahalle muhtarları, Güneyyurt beldesi mahalle muhtarları, Kazancı beldesi mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, il genel meclis üyeleri, ilçe başkanlarının da katıldığı bir toplantı gerçekleştirdi.

İHA’da yer alan habere göre Vali Işık, bölgenin sorunları, çözüm yolları ve yapılması gereken çalışmaların ele alındığı toplantıda, kentte koronavirüs vakalarının çok hızlı yayıldığını vurgulayarak şunları söyledi:

‘KURALLARA UYMAYANLAR VARSA…’

“Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla merkezde gelen yatırımların ne aşamada olduğunu ve özel idareden yapılan yatırımları da yerinde görmeye geldim. Benim buradaki gündem maddem pandemi olacak. Korona virüs ne yazık ki ilimizde çok hızlı yayılıyor. Biz bunun önüne geçemezsek hiç bir şey konuşamayacağız. Bu tür toplantıları dahi yapamaz hale geleceğiz. Öncelik sağlık bu konuda yapmamız gereken en önemli şey sosyal mesafe, maske ve hijyen bunları kesinlikle uygulamamız lazım. Kaymakamımız, jandarmamız polisimiz ve sağlık çalışanlarımız ellerindeN geleni yapıyorlar. Değerli muhtarlar sizlere de çok önemli görevler düşüyor. Yanınıza üyenizin birisini alarak sokak sokak dolaşarak kurallara uymayanlar varsa uyaracaksınız düğünlerde tedbirlere dikkat edeceksiniz, sizlerin de katkılarıyla bir nebzede olsun bu virüsün önüne geçeceğiz.”

EV ZİYARETİ DE YAPTI

İlçedeki ziyaretlerine Ermenek Adliyesi ile devam eden Vali Işık, burada Cumhuriyet Başsavcısı Harun Ünlüsoy’la bir süre sohbet ederek çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Ermenek ziyaretlerini tamamlayan Vali Işık, daha sonra ilçeye bağlı Güneyyurt ve Kazancı beldelerini ziyaret etti. Kazancı beldesinde Gazi Ahmet Demirtaş’ın evini ziyaret ederek sağlıklı bir ömür dileyen Vali Işık daha sonra Çatalbadem mahallesinde yaşamını yitiren asker Şükrü Ünlü’nün ailesini evinde ziyaret ederek okunan Kuran tilavetini dinledi. Askerin ailesiyle bir süre sohbet eden Vali Işık, “Vatanımız, bayrağımız ve mukaddesatımız için canını feda etmiş tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu.

Vali Işık’a ziyaretleri sırasında, Ermenek Kaymakamı Batuhan Taşgın, İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay İsmail Şahin, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Evren Çakır ve İl Sağlık Müdürü Adnan Kurşun da eşlik etti.