Saadet Partisi Temel Karamollaoğlu, altılı masaya ilişkin "6'lı masanın eskiden olduğu gibi büyük bir önemi kalmadı" ifadelerinin çarpıtıldığını söyledi. Yeni seçim kanunuyla ittifakın eski öneminin kalmadığını söylediğini anlatmaya çalıştığını kaydeden Karamollaoğlu, "Biz otoriter rejimlere evrilen bu sistemi değiştirmeye kararlıyız" dedi.

Karamollaoğlu, 6'lı masaya ilişkin tartışılan ifadelerine açıklık getirdi
Fotoğraf: AA

Saadet Partisi Temel Karamollaoğlu, altılı masaya ilişkin, "Eskiden olduğu gibi büyük bir önemi kalmadı" ifadelerine açıklık getirdi.

Halktv.com.tr'ye konuşan Karamollaoğlu, "Altılı masayla ilgili sözlerim çarpıtıldı" dedi. Yeni seçim kanunuyla ittifakın eski öneminin kalmadığını söylediğini anlatmaya çalıştığını belirten Karamollaoğlu, "Biz otoriter rejimlere evrilen bu sistemi değiştirmeye kararlıyız" ifadlerini kullandı.

KARAMOLLAOĞLU NE DEMİŞTİ?

Dün (14 Ağustos) Bursa ziyaretnde açıklamalarda bulunan Karamollaoğlu, "Seçime koalisyon olarak mı gireceksiniz?" sorusuna,"Koalisyon diye bir şey yok artık aslında. Yani 6'lı masa benim kanaatimce devam eder. Ama 6'lı masanın eskiden olduğu gibi büyük bir önemi kalmadı. Seçim kanununda değişiklik yapılınca yani beraber olmanın getirdiği ekstradan avantaj kalktı" yanıtını vermişti.

Karamollaoğlu, şunları söylemişti:

"Koalisyon diye bir şey yok artık aslında. Yani 6'lı masa benim kanaatim devam eder. Ama 6'lı masanın eskiden olduğu gibi büyük bir önemi kalmadı. Seçim kanununda değişiklik yapılınca yani beraber olmanın getirdiği ekstradan bir avantaj vardı, o kalktı. Ama onun kalkması aslında bizi de etkiler. Fakat Bahçeli'yi daha çok etkiledi. Yani onun oyları yüzde 6'ya düşünce milletvekili çıkaramama ihtimali çıktı ortaya şimdi. Ne olacak, bakalım. Acaba sonbaharda bir seçim olur mu? Yani bir kişi karar verecek. Tayyip Bey'in neye göre karar vereceğini bilemiyorum."