Cumhurbaşkanı adayının kim olacağının 6'lı masada hiç konuşulmadığını söyleyen Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, Abdullah Gül'ün adaylığının gündeme gelmesini garipsemediğini söyledi. Karamollaoğlu ayrıca önceki seçimlerde Gül'ün adaylığını teklif ettiğini ancak teklifinin başta İYİ Parti lideri Akşener'in karşı çıkmasıyla kabul görmediğini anlattı.

Karamollaoğlu: Abdullah Gül'ün adaylığını garipsemem, geçen sefer ben teklif etmiştim
Fotoğraf: AA

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, cumhurbaşkanlığı seçiminde kimin aday olacağı konusunun 6'lı Masa'nın görüşmelerinde müzakere edilmediğini belirtti, Abdullah Gül'ün aday olarak gündeme gelmesini ise garipsemeyeceğini söyledi.

Karamollaoğlu, "Abdullah Bey'in öyle bir intiba doğuracak adımlar atması bence menfi değil müspettir. Abdullah Bey'in bir tecrübesi var" ifadelerini kullandı.

TV 5'te Mehmet Yılmaz'ın sorularını yanıtlayan Karamollaoğlu, cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin konuştu. 6'lı masada cumhubaşkanı adaylığına ilişkin bir ismin hiç konuşulmadığına dikkat çeken Karamollaoğlu, 11. Cumhurbaşkanı Gül'ün adaylık tartışmalarında isminin geçmesini ise garipsemediğini söyledi.

'GEÇEN SEFER ABDULLAH BEY'İN ADAYLIĞINI BEN TEKLİF ETMİŞTİM'

"Geçen sefer Abdullah Bey'in adaylığını ben teklif etmiştim" ifadelerini kullanan Karamollaoğlu, şöyle devam etti: "Abdullah Bey'in öyle bir intiba doğuracak adımlar atması bence menfi değil müspettir. Abdullah Bey'in bir tecrübesi var."

Karamollaoğlu, şunları söyledi:

"Bir cumhurbaşkanı adayı üzerinde hiç müzakere edilmedi. Geçen sefer Abdullah Bey'in adaylığını ben teklif etmiştim kabul görmüştü ama o zamanki şartlar altında önceden cumhurbaşkanı adayı olduğunu ilan edenler, başta Meral Hanım olmak üzere bir ittifak sağlanamadı. Sağlansaydı o da seçilir miydi seçilmez miydi ayrı bir konu. Bugün Abdullah Bey'in öyle bir intiba doğuracak adımlar atması bence menfi değil müspettir. Düşünülebilir, olur olmaz ama şu an için kesin bir fikir ifade etmek doğru değil. Ama Abdullah Bey'in bir tecrübesi var. Aynı zamanda buradaki tavrı da net. Geçen sefer 'aday olabilirim ittifak olursa' demişti. O da gündeme gelebilir, ben bunu garipsemem."