Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Altılı Masa’nın sekizinci toplantısına ilişkin konuştu. Altı siyasi parti ile kararlı yürüyüşün devam edeceğini belirten Karamollaoğlu, "Birçok stres testinden başarıyla geçtik, yol haritamız neredeyse tamamen ortaya çıktı. Birkaç hafta veya yıl sonuna kadar, vardığımız kararları her konuda milletimizle paylaşacağız, paylaşmayı umut ediyoruz. Öyle ümit ediyoruz ki Türkiye’mizin 13. Cumhurbaşkanı, bu masanın belirleyeceği isim olacak" dedi.

Karamollaoğlu: Birkaç hafta veya yıl sonuna kadar aldığımız kararları paylaşacağız

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin genel merkezinde nugün düzenlediği basın toplantısında Altılı Masa'nın sekizinci toplantısına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Karamollaoğlu, "Sekizinci ayını geride bıraktığımız bu süreçte, karşılıklı olarak gösterilen dikkat ile topluma güven ve umut vermeyi hedefliyoruz. Birçok stres testinden başarıyla geçtik, yol haritamız neredeyse tamamen ortaya çıktı" dedi.

Farklı prensipleri olan siyasi partilerin bir araya geldiğine dikkat çeken Karamollaoğlu, "Şu anda bir araya gelerek ittifak ettikleri konuları benimsemeyi bir zaruret olarak görüyorlar, görüyoruz. Türkiye’nin de de içine sürüklendiği problemlerden ancak bu yaklaşımla kurtulabileceğine inanıyoruz. Bu, çok önemli bir husus. Problemi görmek, çözüm için ittifaka ihtiyaç olduğunu farkına varmak ve bu süreçte farklılıklarımızı gerektiğinde kenara bırakabilmek, ama bu millete faydalı olacak ittifak ettiğimiz konular üzerinde çalışmak bizim şiarımız şu anda" diye konuştu.

"VARDIĞIMIZ KARARLARI MİLLETİMİZLE PAYLAŞACAĞIZ"

Siyasetin ilkeler üzerinden yapılması gerektiğine vurgu yapan Karamollaoğlu, "Altı siyasi parti olarak, siyasetin ilkeler üzerinden yapılmasına gerek olduğunu görerek hareket ediyoruz. Ülkemiz için ortak sorunlarımız karşısında ortak sorumlulukları kuşanabileceğimizi herkese gösterdik. Bundan büyük memnuniyet duyuyoruz ve bunu sonra da göstermeye devam edeceğiz. Sekizinci ayını geride bıraktığımız bu süreçte, karşılıklı olarak gösterilen dikkat ile topluma güven ve umut vermeyi hedefliyoruz. Birçok stres testinden başarıyla geçtik, yol haritamız neredeyse tamamen ortaya çıktı. ‘Yapacaklarımızın altyapısı tamamlandı’ diyebiliriz ümidindeyiz. Birkaç hafta veya yıl sonuna kadar, vardığımız kararları her konuda milletimizle paylaşacağız, paylaşmayı umut ediyoruz. Öyle ümit ediyoruz ki Türkiye’mizin 13. Cumhurbaşkanı, bu masanın belirleyeceği isim olacak. Ayrıca bu masa etrafında bir araya gele partilerin, siyasi partilerin parlamento aritmetiğinde de güçlü bir çoğunluk elde ederek ülkemizin problemlerine, ülkemizin sorunlarına hızlı ve kalıcı çözümler üreteceğine inanıyorum" ifadelerine yer verdi.

İstanbul Taksim’de 6 kişinin hayatını kaybettiği, 81 kişinin yaralandığı bombalı saldırıya ilişkin konuşan Karamollaoğlu, iktidar tarafından yapılan açıklamalara tepki gösterdi.

Karamollaoğlu, “Teröristlerin ayakkabı numaralarını bile bildiklerini iddia edenler, bu saldırıyı gerçekleştirenlerin kim olduğunu da herhalde biliyorlardır veya bilmeleri gerekir... İstanbul’da bombalar patlıyorsa hâlâ, bunlar Suriye’ye düşen bombalardan bağımsızmış gibi düşünülemez” dedi.

“MESAJ ALINDI CÜMLELERİNİ KURANLAR, HANGİ MESAJI ALDIKLARINI BİLMELİ”

Sınır güvenliğinden aksayan istihbarat ve emniyet zafiyetine kadar her sorunun mutlaka cevaplandırılması gerektiğini söyleyen Karamollaoğlu, “Teröristlerin ayakkabı numaralarını bile bildiklerini iddia edenler, bu saldırıyı gerçekleştirenlerin kim olduğunu da herhalde biliyorlardır veya bilmeleri gerekir. ‘Mesaj alındı’ cümlelerini kuranlar, hangi mesajlarını aldıklarını ve bunun neticesinde hangi adımları atacaklarını da bilmek mecburiyetindedirler, halkı da bilgilendirmek zorundadırlar” diye konuştu.

“BÜTÜNCÜL BİR BAKIŞLA TÜM TEDBİRLER ALINMALIDIR”

Saldırının ardından ‘Hesabını soracağız, en ağır şekilde karşılık vereceğiz’ şeklindeki açıklamaları ‘rutin ifade’ ve ‘klasik açıklama’ olarak değerlendiren Karamollaoğlu, “Bunu, iktidar mensupları ve bu konudan sorumlu olan insanlar mutlaka bilmek, idrak etmek, kabullenmek mecburiyetindedir. Bu konuda hem kamuoyu sağlıklı bir şekilde bilgilendirilmeli hem de tekrar tekrar böylesine acı olayların yaşanmaması için bütüncül bir bakışla tüm tedbirler alınmalıdır. Bugün canımız bir kez daha yandıysa 2000’li yılların başında Irak ve Afganistan’da Amerika Birleşik Devletleri’nin müdahalesine yeşil ışık yakanların ve Büyük Ortadoğu Projesi’ne (BOP) figüran olanların mutlaka yaptıkları hataları bir defa daha gözden geçirmeye, icraatları gözden geçirmeye, hatalarının da farkına varmaya mecbur olduklarını düşünüyoruz. İstanbul’da bombalar patlıyorsa hâlâ, bunlar Suriye’ye düşen bombalardan bağımsızmış gibi düşünülemez” ifadelerini kullandı.

(ANKA)