Karamollaoğlu: Bu iktidarın esas menşei 28 Şubat'a dayanır

Saadet Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu CHP, İyi Parti ve Demokrat Parti ile kurdukları ‘sıfır baraj ittifakı’yla ilgili olarak, “İdealler, fikirler uyuştuğu için değil ama yüzde 10 barajına takılmamak için ister istemez bir ittifak meydana geldi” ifadelerini kullandı. İttifak için temel prensiplerin 'tabii ki' belirlendiğinin altını çizen Karamollaoğlu, “Kendileri ittifak kurdular, muhalefete de ya baraja takılacaksınız ya da bir araya geleceksiniz dediler. Herkes dikkate almak mecburiyetindeydi” diye ekledi. AKP ve MHP’nin hazırladığı ittifak yasasına da değinen Karamollaoğlu, yüzde 10’luk seçim barajının kasıtlı olarak kaldırılmadığını savundu.

T24'ten Gonca Tokyol'un aktardığına göre, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 100 bin imza süreciyle ilgili ‘FETÖ iması’nda bulunmasına sert bir şekilde tepki gösteren Karamollaoğlu, “Bahçeli adeta tehdit etti. Bu akla havsalaya uymayan bir iş. Açıkça tehdit. Bundan dolayı memurların sandık başına gitmediklerine inanıyorum. Bir kısmını da biliyorum. Bu doğru değil, böyle seçim olmaz. Adına seçim derler ama demokratik, adil, dürüst olmaz” dedi.

AKP ile Saadet Partisi’nin siyaseten aynı kökten gelmesiyle ilgili eleştirilere de yanıt veren Karamollaoğlu, şunları söyledi:

“Başlangıçta söylediklerini, perde arkasında reddederek konuşuyorlardı. ‘Milli Görüş gömleğini çıkardık, Erbakan Hocamıza karşı tavır sergiliyor gibi gözüksek de kamuoyunda bunu söylüyoruz, Erbakan Hocamızın önünün kesilmek istendiği açık, partileri kapatıldı. İktidarda bulunanlar hocamızın önünü açmaya niyetli değiller. Biz herkese sempatik gelecek bir tavırla kendimizi takdim ediyoruz’ diyorlardı.

Geldiğimiz nokta pek de iç açıcı olmadı. Bir kısmı kendi ellerinde değildi. Bu iktidarın esas menşei 28 Şubat'a dayanır. Türkiye’de askeriyenin üst kademeleri, sermeye sahipleri, medya patronları, sendikalar ve yargının en üst kademesinde bulunanlar ittifak yapıp meşru bir hükümeti düşürme çabasına girmeseler biz bu noktaya gelmezdik ama geldik.”

HABERLERE TEPKİ GÖSTERDİ

Saadet Partisi’nin Cumhurbaşkanı Adayı Temel Karamollaoğlu, bugün hakkında çıkan “15 Temmuz şehit yakının üzerine yürüdü” haberlerine tepki göstererek, ” Yapılan haberlerde çarpıtma var. Ben acısını yaşayan bir kadının üzerine yürümedim” dedi.

Seçim startını dün İstanbul’da veren Saadet Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu, Fatih Sultan Mehmet’in türbesini ziyaret etmişti. Karamollaoğlu, dua ettiği sırada 15 Temmuz'da yaşamını yitiren İbrahim Yılmaz’ın eşi olduğunu söyleyen Esma Yılmaz’ın tepkisiyle karşılaşmıştı.

Karamollaoğlu, “Benim kocam şehit oldu. 15 Temmuz’a tiyatro diyenlerle bir arada olmak size yakışmıyor” diyen Esma Yılmaz’ın yanına gitmiş Yılmaz’ın tepkisinin devam etmesi üzerine Karamollaoğlu, “Kızım sana Allah akıl fikir versin” diyerek karşılık vermişti.

Esma Yılmaz ise gruptan bazı kişiler tarafından uzaklaştırılmıştı.Temel Karamollaoğlu, “İnsanlar yakınlarını kaybedince o acıyla hakikatten makul düşünemiyorlar. Diyecek bir şey yok” ifadesini kullanmış ve “Bana ‘provokasyon yapmaya mı geldin?’ diyorlar” diyen Esra Yılmaz ise amacının provokasyon olmadığını savunmuştu.