Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, AKP’nin seçime hazır olmadığını belirterek, "İktidar, seçimi ertelemek için olağanüstü hal bile ilan edebilir" dedi.

Karamollaoğlu: İktidar, seçimi ertelemek için OHAL bile ilan edebilir


Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Karamollaoğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve AKP'nin popülaritesinin giderek düştüğünü söyledi.

Seçimlerde AKP-MHP ittifakının yeterli olamayacağını belirten Karamollaoğlu, şunları söyledi:

“Seçime daha zaman var herkes kendi açısından bakarak bir şeyler söylüyor ama bir gerçek var ki artık Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın bile popülaritesi yüzde 40'ın altına indi, AKP daha da aşağılara düştü. Şu andaki kanaat yarın ne olur bilemeyiz, MHP ile yapılan ittifakta bu arkadaşları kurtarmıyor. O yüzden yeni arayışlar içine girecekler seçimi ertelemek için olağanüstü hal bile oluşturmak dahil.”

SOSYAL MESAFE CEZASINA TEPKİ

Saadet Partisi Ankara İl Gençlik Kolları üyelerinin önceden haber vererek ve sosyal mesafeye dikkat ederek bir basın açıklamasını yaptıklarını hatırlatan Karamollaoğlu, polisin bu kişileri gözaltına almasını eleştirdi.

“Ayıptır” ifadesini kullanan Saadet Partisi Karamollaoğlu, “Bu zorbalıktır, Türkiye bir eşkıya devleti değildir. 4 saat orada tutuldular. Sosyal mesafeye dikkat etmemişsiniz diye her birine ceza kesiliyor. Allah’tan korkun. Hiçbir şey dünyada karşılıksız kalmaz.” dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Giresun’da yaptığı mitingi de hatırlatan Karamollaoğlu şu tepkiyi gösterdi:

“Peki Giresun’dakileri nasıl topladınız? Sayın Cumhurbaşkanı milleti bir yerde topladığı zaman sosyal mesafe kuralı ortadan kalkacak, maske de kalkacak, oraya kimse müdahale etmeyecek, ama önceden haber verilerek yapılan bir basın açıklamasından dolayı gençler alınacak karakola götürülecek, 4-5 saat bekletilecek… Türkiye bir hukuk devleti. Türkiye zorbalıkla yönetilen devlet vasfından bir an önce kurtarılmalı.”"

Erdoğan, sel felaketinin yaşandığı Giresun'un Dereli ilçesinde incelemelerde bulunduktan sonra halka seslenmiş ardından vatandaşlara çay fırlatmıştı.