Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Millet İttifakı çatısı altında DEVA ve Gelecek Partisi ile seçim ittifakı yapılmasını önemsediğini dile getirdi.

Karamollaoğlu: ‘İttifak içi ittifak’ formülü gündemimizde

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, TV5 kanalında "Gündem Türkiye" programına katılarak gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.

“İttifak içi ittifak” formülünü değerlendirdiklerini kaydeden Karamollaoğlu, DEVA ve Gelecek Partisi’yle kendi partisinin arasında bir seçim ittifakı yapılmasını önemsediğini belirtti.

Karamollaoğlu, böylece yüzde 15’lik AKP’den kopan seçmenin adresi olabileceklerini ve milletvekili sayılarını artırabileceklerini söyledi.

Konuyu parti liderlerine de aktardığını belirten Saadet lideri şöyle konuştu:

“30-40 MİLLETVEKİLİ İLE TEMSİL EDİLME İMKÂNIMIZ VAR”

“İttifakın içinde bulunan partilerden özellikle yeni kurulan Gelecek ve DEVA Partisi’yle Saadet Partisi arasında bir seçim ittifakının yapılmasını önemsiyorum. Bunu parti liderlerine de aktardım. Üç parti ayrı ayrı seçime girdiğimiz zaman alacağımız oy mertebeleri anketlerde şöyle veya böyle görünüyor. En fazla 3-4 milletvekili çıkartılabiliyor. Ancak biz bir araya geldiğimiz zaman mecliste 30-40 milletvekili ile temsil edilme imkânımız var. AK Parti bir sene öncesinden beridir yüzde 15’ten fazla seçmeni kaybetti. Onlar gidecek yer aradılar, kısmen belli bir yerlere niyetlendiler ama hâlâ bu seçmenin yüzde 5 ile 7’si adres arıyor. Az önce ifade ettim bir ittifak içerisinde bir araya gelirsek 30-40 milletvekili çıkarabiliriz ama doğuracağı sinerjiyle birlikte 130-140’lara çıkarabiliriz.”