Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin Genişletilmiş İstanbul İl Divanı Toplantısı'nda konuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı seçilmesini "Hemen hemen garanti gibi görüyoruz" diyen Karamollaoğlu, "Geçmişte CHP’nin icraatlarında sıkıntılı dönemler olmuş. Bunu da görüyoruz. Ama bugüne kadar aralarından sadece bir kişi çıktı, o da Sayın Kılıçdaroğlu, ‘Ben helalleşmek istiyorum’ dedi" diye konuştu.

Karamollaoğlu: Kılıçdaroğlu’nun seçileceğini hemen hemen garanti gibi görüyoruz

Saadet Partisi Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Temel Karamollaoğlu, partisinin Genişletilmiş İstanbul İl Divanı Toplantısı'nda konuştu. Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı seçilme ihtimalinin oldukça güçlü olduğunu belirten Karamollaoğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da eleştirilerde bulundu.

Karamollaoğlu, CHP lideri ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı seçilme ihtimalinden bahsederken CHP'nin geçmişine yönelik eleştiriler hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Karamollaoğlu şunları söyledi:

“Seçimlerin neticesinde Sayın Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı seçileceğini hemen hemen garanti gibi görüyoruz ama şartlar nasıl olur bilmiyoruz. Elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Yeri geldiğinde bazı tenkitlerle karşı karşıya kalıyoruz. Geçmişte CHP’nin icraatlarında sıkıntılı dönemler olmuş. Bunu da görüyoruz. Ama bugüne kadar aralarından sadece bir kişi çıktı, o da Sayın Kılıçdaroğlu, ‘Ben helalleşmek istiyorum’ dedi. Size, düne kadar kavga ettiğiniz bir komşunuz gelse dese ki ‘Ben bugüne kadar yaptığım icraatlarımdan dolayı sizden helallik istiyorum’, ne diyeceksiniz? Ona, ‘Hadi oradan’ mı diyeceksiniz? Elbette helal edersiniz. Hepimiz helal ederiz.”

"YOLA ÇIKTIĞI ARKADAŞLARININ YÜZDE 90’I ETRAFINDAN GİTTİ"

Partili cumhurbaşkanlığı sistemine en başından karşı çıktıklarını belirten Saadet Partisi lideri, yeni hükümet sisteminin ardından Erdoğan'ın eskiden birlikte siyaset yaptığı kişilerin yüzde 90'ının yanından ayrıldığını ifade etti:

"Başkanlık sistemini doğru bir sistem olarak benimsememiştik. Millet İttifakı olarak tabir ettiğimiz masa, ilk başta bu konu üzerine inşa edilmişti. Cumhurbaşkanlığı sisteminin bugünkü haliyle faydalı olmayacağını düşünmüştük. Bu kanaatlerimizi de iktidara, Sayın Cumhurbaşkanı’na ifade etmiştik. Tek bir kişi söz sahibi. Parlamento arada sırada devreye girebilen şekli bir kurum ama cumhurbaşkanının aldığı kararları müzakere etmek, ülke çapında değiştirmek mümkün değil. Bugün bunu yaşıyoruz. Biz, bu sistem teklif edildiği zaman bir araya geldik, bu sisteme karşı bir tavır sergiledik. Ama maalesef, bu sistemin ne olduğunu tam olarak kavrayamayan vatandaşlarımız, bu sistemin gerçekleşmesine oy verdiler.

Sayın Cumhurbaşkanı’nın haberi olmadan kim inebilir sahaya? Herkes beklemek mecburiyetinde kalmış. İki gün zaman geçti. Bu kadar beceriksizlik, dünya tarihine girdi. Bunu yazacak tarih. Öyle sadece Adıyaman’dan helallik dilenmez. Bütün şehirlerden helallik dilenmesi icap eder. Bugün yapılan hatalardan dolayı bu milletin tamamından helallik dilenmesi icap eder. Bütün vatandaşlarımızdan ricamız şu; Allah rızası için, sandığa gidip oy verirken bu söylediklerimizi düşünün. Bir kişiyi tenkit etmek için söylemiyoruz bunları. Bir kişiyle yönetim, emin olun padişahlarda yoktu… Bir kişi, astığı astık, kestiği kestik. Karşı çıkarsan suçlusun. Onun için etrafında kimse kalmadı. Dikkat edin, ilk başlangıçta yola çıktığı arkadaşlarının yüzde 90’ı etrafından gitti."

(ANKA)