Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Altılı Masa’nın 13 Şubat'ta yapacağı toplantı öncesi liderler turuna başladı. Karamollaoğlu, ilk ziyaretini Gelecek Partisi Genel Merkezi'nde gerçekleştirdi. Karamollaoğlu, Davutoğlu ile görüşmesinin ardından DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ı ziyaret etti.

Karamollaoğlu'ndan 6'lı Masa toplantısı öncesi liderler turu: İlk ziyaret Davutoğlu ve Babacan'a
Fotoğraf: AA

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 13 Şubat Pazartesi günü partisinin ev sahipliğinde gerçekleşek Altılı Masa’nın toplantısı öncesinde görüş alışverişinde bulunmak için liderler turuna başladı.

İlk ziyaretini Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'na gerçekleştiren Karamollaoğlu, daha sonra DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ı ziyaret etti.

AA'nın aktardığına göre, Saadet Partisi'nden yapılan açıklamada, Karamollaoğlu'nun Babacan'a ofisinde ziyarette bulunduğu belirtilirken, Davutoğlu ile parti genel merkezinde bir araya geldi.

karamollaoglu-6-li-masa-toplantisi-oncesi-liderler-turu-ilk-ziyaret-davutoglu-ve-babacan-a-1121066-1.

Güçlendirilmiş parlamenter sistem hedefiyle, ilk toplantısını 12-13 Şubat 2022’de gerçekleştiren Altılı Masa, ikinci turun son toplantısını kuruluşunun birinci yıldönümü olan 13 Şubat’ta yapacak. Altılı Masa, toplantıda cumhurbaşkanı adayını belirleyecek.

Karamollaoğlu'nun toplantıya kadar yapacağı yoğun görüşmeler sonrasında, büyük ölçüde üzerinde uzlaşılmış bir isim masaya getirilecek.

Adayın 13 Şubat tarihinde açıklanıp açıklanmayacağı belirsizliğini korurken, kulislere yansıyan bilgilere liderlerin ortak cumhurbaşkanı adayını tanıtım toplantısı düzenleyerek kısa süre içinde açıklaması bekleniyor.