Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "ABD’nin kuyruğuna takılmasaydık Suriye bu hale gelmezdi. ABD ile hareket edenler en büyük darbeyi kendisinde görür." dedi.

Karamollaoğlu'ndan 'Afrin' değerlendirmesi

Şuurlu Öğretmenler adlı bir dernekte konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Afrin’e düzenlenen operasyonda 'Türkiye’nin yekvücut olması gerektiğini' söyledi.

Karamollaoğlu, “Afrin operasyonu milli bir meseledir. Bunun için iktidara büyük görev düşüyor. Ancak ABD’nin kuyruğuna takılmasaydık Suriye bu hale gelmezdi. ABD ile hareket edenler en büyük darbeyi kendisinde görür. ABD’nin menfaati İsrail’in menfaatidir. Bunu iyi bilmeliyiz” dedi.

Karamollaoğlu, dünyanın her geçen gün daha da karmaşık bir hale geldiğini söyleyerek, konuşmasında garip iddialarda bulundu: “Dünyada oluşan hadiselerin nasıl çıktığını iyi bilmemiz gerekiyor. Medya nasıl bir olayı takdim ederse vatandaşlar da öyle bilir. Medyanın toplum üzerindeki etkisi çok fazla. Bugünü bilmek için son 120 yılı bilmemiz lazım. Çünkü 120 yıl önce Basel’de tertiplenen Siyonist Kongresi’nin etkisi var. Bir fikir ateşlediler. O fikrin ateşi daha devam ediyor. O fikir ile toplumları ve ülkeleri yönlendiriyorlar. Ülkeleri bölüyor. O fikrin merhameti yok.”

ABD’nin tuzağına düştük

Ortadoğu’da sınırların tekrar çizildiğini belirten Karamollaoğlu, ABD’nin bölgedeki emellerinin çok iyi bilinmesi gerektiğinin altını çizerek şunları kaydetti: “ABD birçok ülkeye silah satıyor. Ortadoğu bölgesinde birçok ülkeye silah satıyor. Suudi Arabistan’a çok sayıda silah satıyorlar. Peki, Suudiler bu silahı nasıl kullanacak? Bunu kullanacak teknik personeli yok. Peki, bu silahları kim kullanacak? ABDkendisi kullanacak. Bu şekilde silahları bölgeye konuşlandırıyor. Bu şeklide Müslümanları birbirine vurduruyor. Bölgede kutuplaşma ve kamplaşma oluşturuyorlar. Biz bu oyuna karşı uyandırmalıyız. İslam âlemini uyandırmalıyız. Uyuma numarası yapanları uyarmalıyız ve uyandırmalıyız. Bu bölge daha önce bu kadar karmaşık hale gelmemişti. Ancak şimdi çok karmaşık hale geldi. Milyonlarca Müslüman öldü. Maalesef ABD’nin tuzağına düştük.”

Afrin operasyonuna değinen Karamollaoğlu, “Şimdi ordumuz Afrin’e girmiş. Ordumuzun yanındayız. Şehit verilmeden bitmesi en büyük temennimiz. Türkiye’nin bu operasyonda yekvücut olması gerekiyor. Hükümetin bu konuda muhakkak sürekli bilgi vermesi gerekiyor. Çünkü bu milli bir meseledir. Bunun için iktidara büyük görev düşüyor. Tabii, ABD’nin kuyruğuna takılmasaydık Suriye bu hale gelmezdi. ABD ile hareket edenler en büyük darbeyi kendisinde görür. ABD’nin menfaati İsrail’in menfaatidir. Hatta İsrail’in menfaati ABD’nin menfaatinden önce gelir. Çünkü medya, ekonomi hepsi İsrail’in elinde. Bunlara güven olmaz. Asıl hedef ise Arz-ı Mev’ud’ur, yani Büyük İsrail’indir. Onların haritasında ne Türkler, ne Kürtler, ne Araplar ne başka biri var. Sadece ve sadece İsrail var. Bu gerçeği hepimizin görmesi lazım. Kenetlenip bu planın önüne geçmeliyiz. Şimdi bize düşen görev, Suriye’yi, Irak’ı, İran’ı, Pakistan’ı ve hatta Mısır’ı bir araya getirmeliyiz” değerlendirmesinde bulundu.