Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Alevi olması sebebiyle hedef alınan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylığıyla ilgili "Kamuoyunda olmamalı diyenlerin yoğunluğu önemli. Yüz kişide bir kişi ise bunun bir önemi yok. Bunu gündeme getirenler haricinde büyük bir tepki yok gibi gözüküyor" dedi.

Karamollaoğlu'ndan Aleviliği sebebiyle hedef alınan Kılıçdaroğlu'nun adaylığını yorumladı: Kamuoyu tepkisi önemli

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, Halk TV'de katıldığı canlı yayında, Alevi olması sebebiyle hedef alınan CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun Alevi olmasının seçimlerde aday olmasına 'herhangi bir engel teşkil etmemesi gerektiğini' söyledi. Kamuoyunun tepkisinin de ölçülmesi gerektiğini söyleyen Karamollaoğlu, "Kamuoyunda olmamalı diyenlerin yoğunluğu önemli. Yüz kişide bir kişi ise bunun bir önemi yok. Bunu gündeme getirenler haricinde büyük bir tepki yok gibi gözüküyor" dedi.

Temel Karamollaoğlu şu ifadeleri kullandı:

"CHP'nin genel başkanıdır. Esas itibariyle bir engel olmaması icap eder. Ancak kamuoyunun bu noktadaki tavrını bizim kadar, bizden daha çok Sayın Kılıçdaroğlu da değerlendirmeli. Herhangi bir endişesi varsa, kendisi daha çok gündeme getirmeli.

Bundan dolayı destek veririm ama bu özellik (cumhurbaşkanlığı seçimlerinde alevi olması) 'benim destek vermeme engel olur' diyen var mı acaba. Olabilir, mühim olan bunun yoğunluğu. Yüz kişide bir kişi ise bunun bir önemi yok. Şu anda gözüken manzara bunu gündeme getirenlerin olmasına rağmen çok yüksek oranda bir tepki yok gibi gözüküyor.

"ERDOĞAN KILIÇDAROĞLU'NUN ALEVİ OLMASINI PROPAGANDA OLARAK KULLANIR'

Erdoğan bu özelliği propaganda olarak kullanır. Yıllardır bunun üzerinde ısrarla durdu. Bunu kullanmaktan imtina edeceğini sanmıyorum. Etkisini almaya çalışacak, hava oluşturmaya çalışıyor. Kendisi de böyle olmasını arzu ediyordu, böyle oluyor gibi bir hava doğarsa, onun neticesini kendisi ölçer. Burada kendisi de tepki almaya başlarsa o zaman vazgeçer."