Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın etrafında tek yumruk olalım, onu sahiplenelim, yeni bir sayfa açalım" sözlerine yanıt vererek, "Altı siyasi partinin liderleri olarak bizlerden Cumhur İttifakı'na oy istiyorlar. Biz siyasi anlayışımıza sığmayan bir tavrı hiçbir zaman bugüne kadar sergilemedik, bundan sonra da sergilemek niyetinde değiliz" dedi.

Karamollaoğlu'ndan Bahçeli'ye: Bizlerden Cumhur İttifakı'na oy istiyorlar

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin değişime ve yeni bir başlangıca ihtiyacı olduğunu söyledi.

İktidarın seçimi kazanmak için gösterdiği çabanın fayda etmeyeceğini belirten Karamollaoğlu, şöyle devam etti:

"Bunu da kendileri anlamış gibi gözüküyor. Bütün çabaları, 'Biz seçime nasıl avantajlı bir şekilde gireriz' hesabını yapıyorlar. Şunu hemen kendilerine ifade edelim ki, sizin seçim kazanacağınız herhangi bir denklem ve tarih aslında kalmamıştır. Madem seçim güncellenecek, hadi buyurun bugün seçim kararı alınsın, en geç 2 ay içerisinde de seçime gidelim. Hem de o çok merak ettiğiniz adayımızı da öğrenmiş olursunuz. Rahat bir nefes alırsınız, milletimiz de, bizler de."

BAHÇELİ'NİN SÖZLERİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin partisinin Kızılcahamam kampındaki "Cumhurbaşkanı adayı konusunda hep birlikte Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın etrafında tek yumruk olalım, onu sahiplenelim, yeni bir sayfa açalım" sözlerine de değinen Karamollaoğlu, şöyle konuştu:

"Bir de altı siyasi partinin liderleri olarak bizlerden Cumhur İttifakı'na oy istiyorlar. Biz siyasi anlayışımıza sığmayan bir tavrı hiçbir zaman bugüne kadar sergilemedik, bundan sonra da sergilemek niyetinde değiliz. Çok büyük bir yanılgı içerisinde olduklarını belki de en açık şekilde seçim akşamı anlayacak bu arkadaşlarımız. Hadi diyelim ki biz genel başkanlar olarak Sayın Bahçeli'yi kırmayıp Erdoğan'a birer oy verelim desek bunun kendilerini kurtaracağını zannetmiyorum. Çünkü millet, çektiği sıkıntının derdiyle oy verecek. Sadece siyasi liderlere bakarak oy vermeyecek."