Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın  “Sen Erbakan'la ne zaman tanıştın?” sorusuna yanıt verdi. Karamollaoğlu, “Daha Erdoğan kısa pantolonluyken, o daha 13 yaşındayken, ben Erbakan Hoca'yla Konya'da çalıştım” dedi.

Karamollaoğlu'ndan Erdoğan'a 'Erbakan' yanıtı: Sen daha kısa pantolonluyken...

Saadet Partisi Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Temel Karamollaoğlu, TV5'te 'Gündem Türkiye' programına katıldı. Karamollaoğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine yönelik "Sen Erbakan'la ne zaman tanıştın? Ben Erbakan Hocam partiyi kurduğundan beri gençlik kolları başkanı oldum. Sen ise sonradan katıldın" sözlerine yanıt verdi.

Karamollaoğlu, Erdoğan’a cevap olarak “Daha Erdoğan kısa pantolonluyken o daha 13 yaşındayken ben Erbakan Hoca'yla Konya'da çalıştım” dedi.

Karamollaoğlu, Erbakan ile tanışma sürecini ise şöyle anlattı:

“Ben Erbakan'ı ilk defa Odalar Birliği'ndeyken 1967'de tanıdım. Erbakan Hoca Odalar Birliği Başkanlığı'na aday oldu. Ben onunla beraberdim, Tayyip Bey 14 yaşına geldi. Ben onunla beraberdim.. 1969 seçimlerinde, ilk verdiği talimat ESAM'ın kurulması oldu. O zaman ESAM kuruldu ve ortada daha parti bile yok. ‘Bizim ESAM gibi fikri çalışma yapacak bir kurula ihtiyacımız var’ demişti.”

“BEN KABUL ETMEYİNCE RAHATLAMIŞTI”

“Tayyip Bey gençlik kollarındayken ben Fatih İlçe Başkan Yardımcısıydım. Bunun için Tayyip Bey bunları bilmiyor diye düşünüyorum. Gençlik kollarındayken heyecanlıydı. Güzel şiirler okurdu. Erbakan Hocamız da davet ederdi şiir okuması için. O da okurdu Necip Fazıl'dan vs. Sevdiğimiz bir insandı. Hatta İstanbul Büyükşehir Belediyesi için benim ismim geçiyordu. Ben de kabul etmemiştim. Hatta 'Temel ağabey İstanbul Belediyesi için ne düşünüyor' diye Sivas'a gelmişti. O zaman ben kabul etmedim diye içi rahatlamıştı.”