Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gezi Davası'nda Osman Kavala'ya verilen ceza üzerine "Bir sivil neyin casusluğunu yapacak? Ben bu yaklaşımda yanlışlık olduğu kanaatindeyim. Bu söylediğimi AK Parti'nin içinden söyleyen varsa burada bir hata var demektir. İktidar pusulayı şaşırdı. Ben olsam o partide, bugün istifa ederdim" diye konuştu.

Karamollaoğlu'ndan Kavala açıklaması: ‘Ben olsam o partiden bugün istifa ederdim’

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Karamollaoğlu, Demokrat Parti'nin ev sahipliğinde, muhalefet partisi liderleriyle 3'üncü kez bir araya geldiklerini hatırlatarak, "İlk başladığımız günden bugüne çok ciddi mesafe aldık. Her geçen gün daha da samimi bir ortamda gerçekleştirdiğimiz bu toplantılar, kararlılığımızı kavileştirmektedir. Bizler, her birimiz; sorumluluklarımızın, insanımızın talep ve beklentilerinin çok iyi farkındayız. Bu masanın vatandaşlarımıza umut olduğunu ve güven verdiğini görüyor; bunu boşa çıkarmamak adına adımlarımızı gayet ciddi atıyor, süreci hassasiyet ve titizlikle yürütüyoruz. Aldığımız kararların ve bundan sonra atacağımız adımların ülkemiz ve insanımız için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" dedi.

Gezi Davası'nda verilen cezalara da değinen Karamollaoğlu, "Osman Kavala meselesine çarpıtıldığı için hiç girmedim. İktidarı kollayan hâkimler bu ülkenin hukukunu koruyan hâkimler olamaz. Ama hâkimler yetkililerin ağzına bakarak karar verirse orada adalet olmaz. Hâkimleri bu şekilde değiştirdiler. Kendileri gibi düşünmeyen hâkimleri sürerlerse ortaya çıkacak vaziyet bu. Hâkimler özel olarak seçiliyorlar ki iktidarın istemediği kararlar alınmasın. Kavala diye cezalandırmaya karar vermiş bu arkadaşlar. Ben Kavala'yı tanımam, fikirlerini bilmem ancak usule bakıldığı zaman verilen kararların isabetli olmadığı endişesi var. Bir hâkim itiraz ediyor, yüzlerce avukat karar hukuksuz diyor. Bir sivil neyin casusluğunu yapacak? Ben bu yaklaşımda yanlışlık olduğu kanaatindeyim. Bu söylediğimi AK Parti'nin içinden birisi söylüyorsa ve hemen cezalandırma yoluna gidiliyorsa burada bir hata var demektir. İktidar pusulayı şaşırdı. Bundan sonra bu hatayı daha çok yapacak. Daha da fazla zulmetme yoluna gidecek. Böylece kendisiyle beraber olan insanlar da yavaş yavaş çözülecek bu gidişle. Ben olsam o partiden bugün istifa ederdim. Ben adalete bugün Türkiye'de güvenmiyorum. Hâkimler bunu da bilsinler bugünler geçecek. Gerçekleri çarpıttığı takdirde bunların hesabını veremez" dedi.