Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Millet İttifakı’nın neresinde duruyorsunuz? Yeni ittifaklar mı geliyor? Üçüncü bir ittifak mümkün mü?" sorusuna, "DEVA, Saadet ve Gelecek ittifakı ihtimal içindedir. Üçüncü ittifak teoride olur, fiiliyatta olur mu zaman gösterecek" yanıtını verdi.

Karamollaoğlu'ndan 'Üçüncü ittifak mümkün mü?' sorusuna yanıt

Saadet Partis Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Halk TV'de Şirin Payzın'ın sorularını yanıtladı.

Payzın'ın 'Üçüncü bir ittifak mümkün mü?' sorusuna Karamollaoğlu, "Elbette mümkün, teorik olarak. Fiiliyatta mümkün mü oturup konuşulması gerekir. DEVA, Saadet ve Gelecek ittifakı ihtimal içindedir. Üçüncü ittifak teoride olur, fiiliyatta olur mu zaman gösterecek" yanıtını verdi.

Abdullah Gül hakkında açıklamalarda bulunan Karamollaoğlu, "Tabanda bir karşılık bulacak mı, bunlar etüt edilir. Seçim sathı mahalline girdiğimizde bunlara bakılır" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Türk Tabipleri Birliği'ni (TTB) hedef alan açıklamasına da değinen Karamollaoğlu, "Baroları da kapat, TTB'yi de kapat; bu despotluk olur" dedi.

Karamollaoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

>> Millet İttifakı’nın neresinde duruyorsunuz? Yeni ittifaklar mı geliyor? Üçüncü bir ittifak mümkün mü?

Elbette mümkün, teorik olarak. Fiiliyatta mümkün mü oturup konuşulması gerekir. Neticesinde bu sandığa nasıl yansıyacak? Doğru bildiklerimizi söylersek karşımızda bulunanlar ondan bir pay çıkarırlar ve biz belli bir noktada buluşuruz. Türkiye’nin sıkıntısı nerede buluşacağımızı bilememekte. DEVA, Saadet ve Gelecek ittifakı ihtimal içindedir. Üçüncü ittifak teoride olur, fiiliyatta olur mu zaman gösterecek.

>> Bir önceki seçimde olduğu gibi Abdullah Gül'ün aday gösterilmesini yine önerir misiniz?

Abdullah Bey'i eskiden beri tanırım. O dönem gittim, kendisiyle konuştum. Eğer ittifak olursa aday olmayı kabul etti. Kemal Kılıçdaroğlu da sıcak baktı buna. Meral Hanım, kendi adaylığı önceden açıklandığı için bunu reddetti. O günkü şartlar altında Abdullah Bey toplumda konsensus oluşturabilirdi. Bugün olur mu, olmaz mı bilemeyiz. Şu an AKP dağılıyor. İçinden partiler çıkıyor.

Abdullah Bey, şahsiyetini muhafaza etti. AK Parti'nin kendilerinden korkması bu açıdan normal. Tabanda bir karşılık bulacak mı, bunlar etüt edilir. Seçim sathı mahalline girdiğimizde bunlara bakılır. Bence bir yıl içinde seçim olmaz. Önümüzdeki sonbahardan itibaren her an seçim olabilir.

>> Süleyman Soylu'nun Anayasa Mahkemesi Başkanı hakkındaki sözlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Sayın Soylu öyle garip bir duruma girdi. Rahat dolaşabiliyorsun çık dolaş, diyor. Rahat dolaşılmasını sağlayacak olan kendisi. Türkiye rahat dolaşılamayacak bir hale geldi. Seçime giderken eskiden olduğu gibi İçişleri ve Adalet Bakanlarının değişmesi şart.

Ben seçimlerden hemen önce pasaport almaya gittim. Hakkımda ''terör'' ibaresi konulduğu için, pasaport alamadım. Sonradan İçişleri Bakanlığı müsteşarları devreye girince ancak alabildim.

>> Devlet Bahçeli'nin TTB'nin kapatılması çağrısı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Ne diyeceğimi bilemiyorum. Neden kapatılsın? TTB kim; Tabiplerin temsilcisi. Bu, parlamentoda farklı fikirler var, kapatıp kendimiz bir parlamento belirleyelim, demeye benziyor.Tabipler birleşiyor kendi temsilcilerini seçiyor. Baroları da kapat, TTB'yi de kapat; bu despotluk olur.