Taliban'ın Afganistan yönetimini ele geçirmesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, “Türkiye’nin onlara yol göstermesini biz de tasvip ederiz” dedi. Seçim ittifakları konusuna ilişkin de konuşan SP Lideri, “Şu anda ittifak diye bir şey söz konusu değil. İttifaklar seçime girileceği zaman ortaya çıkar” ifadelerini kullandı.

Karamollaoğlu, Taliban'a 'danışmanlık' için Türkiye’yi işaret etti

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Taliban'ın Afganistan yönetimini devralmasına ilişkin, "Şimdi, onların kendilerine danışmanlık yapacak birilerine ihtiyacı var. Türkiye'nin Afganistan'da bir destek temasında bulunmasını, onlara yol göstermesini biz de tasvip ederiz" ifadelerini kullandı.

Karamollaoğlu, Samsun Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenen Saadet Partisi Samsun İl Başkanlığı 7. Olağan Genel Kurulu’nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Burada yaptığı konuşmada, Taliban'ın Afganistan yönetimini devralmasına değinen Karamollaoğlu, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin Afganistan'da bir destek temasında bulunmasını, onlara yol göstermesini biz de tasvip ederiz. Çünkü bunlar devlet yönetimi nedir bilmiyorlar. Kırk yıldır sadece savaşmışlar. Önce Ruslara karşı, sonra kendi aralarında arkasından da Amerikalılara karşı. Ne oldu? Afganistan darmadağın oldu. Şimdi, onların kendilerine danışmanlık yapacak birilerine ihtiyacı var. Pakistan o konuda yardımcı olmaya çalışıyor. Türkiye de yardımcı olacak gibi gözüküyor ama bu ağırlıklı olarak Taliban'ın tavrına bağlı. Eğer onlar dışarıdan hiçbir destek almadan kendileri bugünkü haliyle politikalarına devam etmek isterlerse başarılı olamazlar. Üzüntüm o. Allah hepimize yardım etsin. Onlara da aklıselim ihsan etsin."

İTTİFAK AÇIKLAMASI

Karamollaoğlu, “Millet İttifakı içerisinde misiniz?” sorusuna da “Şu anda ittifak diye bir şey söz konusu değil. İttifaklar seçime girileceği zaman ortaya çıkar” yanıtını verdi.

Şu anda bir ittifakın içinde yer almadıklarını ve parti liderleri ile görüşmelerin devam ettiğini ifade eden Karamollaoğlu, şunları söyledi:

“Kongre için Samsun’dayız. Kongreleri tamamlamak, bir manada da seçim için hazırlık anlamına geliyor. Seçimlere de 1,5 sene gibi bir süre kaldı en fazla. Seçimlerin 1 sene sonra yapılacağını tahmin ediyorum. Allah hayırlı etsin. Uzun zamandır yapılan çalışmalar neticesinde yeni bir hamle dönemine giriyoruz. Arkadaşlarımızın da bir bütün olarak gayret içerisinde olduklarını da gördük. ‘Millet İttifakı’ndasınız, değilsiniz’ sözleri ayrı. İttifaklar seçime girileceği zaman ortaya çıkar. Geçmişte doğrudur biz ittifakın içinde bulunduk ama mesela mahalli seçimlere giderken her seçim bölgesinde seçime Saadet Partisi olarak girdik. Bundan sonra da nerede bulunacağız bir beyanda bulunmadık. Bundan dolayı da seçim sathı mahallinin dışında ‘falancı ittifaktayız’ gibi bir yaklaşım biraz zorlama sayılabilir.

'PARTİLERLE DİRSEK TEMASIMIZ OLUYOR'

Elbette partilerle dirsek temasımız oluyor. Görüşmelerimiz oluyor. Bu görüşmeler de seçime giderken son kademede somutlaşacak. Ama önceden seçim sathı mahallinin dışında bugünkü sisteme göre zaten ‘bir ittifakın içindeyiz’ demek, biz biraz seçimde birbirimize yakın bir politika izleyeceğiz manasına gelir. Yoksa şu anda ittifak diye bir şey söz konusu değil hiçbir parti için."

AA