SOL Parti’li İşleyen, ‘Karanlıktan Aydınlığa Yurttaş Seferberliği’ kampanyasını değerlendirdi. İşleyen, ülkeyi uçuruma sürükleyen kirli ilişkiler ağına karşı toplumsal muhalefetin elzem olduğunu belirtti.

Karanlığa çare kendi elimizde

POLİTİKA SERVİSİ

İktidar, devlet ve mafya üçgeninde ortalığa saçılan kirli ilişkiler ağı ülkeyi bataklığa sürüklerken karanlığa karşı mücadele çağrısı yapan SOL Parti, “Karanlıktan Aydınlığa Yurttaş Seferberliği” başlattı.

Sosyal medya tepkileri dışında Saray ittifakına karşı ciddi bir muhalefet gelişmediğine dikkat çeken SOL Parti’nin kampanyasında çözümün ancak toplumsal mücadeleyi geliştirmekle mümkün olduğu hatırlatıldı. “Olan biteni aksiyon dizileri gibi izlemeye, sessiz kalmaya artık hakkımızın bulunmadığının farkındayız” denilen seferberlik çağrısının eylem planı kapsamında imza kampanyası, dava süreçleri ve yurttaş buluşmaları yer alıyor. Kampanyaya ilişkin BirGün’e konuşan SOL Parti Başkanlar Kurulu üyesi Önder İşleyen sürecin ayrıntılarını paylaştı.


“Devlet, mafya, tarikat zinciri bizim her fırsatta ifşa ettiğimiz ve her zaman için karşısında mücadele ettiğimiz gayri meşru bir gasp düzeneğini ifade ediyor” diyen İşleyen, “İktidarın ortağı olmuş ve suçların bizzat faili olan bir mafya lideri, şimdi ortak suçlarının bir kısmını itiraf ediyor. Haydutlar âleminden ifşaatlar, yandaş gazetecisinden tarikat liderine, milletvekilinden bakanına kadar pek çok Saray aparatının eteklerini tutuşturuyor. Saray rejiminin medya tekelinden arsa parsellerine kadar pek çok birikimini gayri nizami harp aygıtlarını kullanarak gerçekleştirdiğini reddedemiyor bile” ifadelerini kullandı.

İktidarın,emekçilerin alın terini daha kurumadan gasp ederek kendileri ve yakın çevrelerine servet yaratmak için kullandığına dikkat çeken İşleyen, “Bütün bunlar bir kere daha gösteriyor ki artık sürdürülebilirlik olanağı kalmamış, çoktan miadını doldurmuş olan siyasal İslamcı rejim sırf bu sınıfsal talanı devam ettirebilmek uğruna kendi ölümünü inkâr eden bir ceset gibi çürüyor. Yaşayan ölülerin kokuşmuş iktidarında, emekçilerin etiyle ve gözyaşlarıyla beslenen zombiler, üstlerinden akan irinle yurttaşları da kendileriyle birlikte çürümeye zorluyorlar. Bu nedenledir ki saray rejiminin kendiliğinden çökeceği günü bekleme gafletine düşmek, onunla birlikte toplumu da çürümeye terk etmek anlamına geliyor” dedi.

karanliga-care-kendi-elimizde-885956-1.
Önder İşleyen



SUÇLULAR YARGILANACAK

Tüm bu yaşananlara karşı nasıl bir toplumsal mücadele ortaya konulmalı sorusunu yanıtlayan İşleyen, “Bu çürümeyi ancak şimdi izleyici durumuna ittikleri bu ülkenin gençlerini, kadınlarını, işçilerini, köylülerini söz sahibi kılacak bir mücadele ile dizginleyebiliriz. Karanlıktan Aydınlığa Yurttaş Seferberliği, üzeri kapatılmak istenen tüm suçların aydınlatılması ve suçluların yargılanması için bir güçlü iradenin ortaya çıkarılmasını hedefleyecek. Bugünkü sistem içinde adil bir yargılamanın olmayacağının herkes bilincinde o yüzden bu mücadele tek adam rejimini yenme mücadelesinden ayrı ele alınamaz” ifadelerini kullandı. Seferberlik çağrısı yapan İşleyen şöyle onuştu: “Bu mücadelede bir yurttaş irade ve inisiyatifini açığa çıkarmak; bu iradeyi üreticiyi borç batağına sürükleyip traktörüne el koyan, geleceği çalınan gençlerin KYK borcu nedeniyle kapısına haciz memuru dayayan ama kamunun birikimlerini Demirören üzerinden yürütülen medya gasp operasyonuna aktaran yağmacılığa karşı bir mücadele olarak örgütlemek zorundayız. Bu mücadeleyi vergi ve zamlarla halkın cebindeki üç kuruşa göz dikip tüm bunları kendi kasalarına aktaran soygunculuğa karşı bir mücadele bütünlüğünde örgütlemek zorundayız.

Bu çalışma kapsamında topladığımız imzaları yürütülecek mücadelenin ve açılacak davaların iradesi haline getireceğiz. Yurttaş buluşmaları ile örgütlü bir mücadelenin olanaklarını güçlendireceğiz. Aynı zamanda bu yağmacı, çeteci ilişkileri deşifre edecek bir Halk Raporu ile suçları ortaya koyacağımız dava süreçlerini örgütleyeceğiz. Bir avuç vurguncunun, çetecinin karşısında bu ülkenin onurlu ve cesur milyonları, kalbi iyiden ve güzelden yana atan emekçi dürüst insanları var! Omuz omuza vererek memleketimize ve geleceğimize sahip çıkmak için yurttaş seferberliğine katılmaya çağırıyoruz.” Politika Servisi

***

Bildiriye toplatılma kararı

SOL Parti’nin Karanlıktan Aydınlığa Yurttaş Seferberliği kapsamında başlattığı imza kampanyası ve bildiri dağıtımı Bursa’da polis tarafından engellenmeye çalışıldı. Bildirilere mahkeme kararıyla toplatılma kararı verildi.

Önceki gün Bursa’nın Osmangazi ilçesindeki Demokrasi Meydanı’nda bir araya gelen SOL Parti üyeleri, imza kampanyası başlatarak ‘Bu pisliği SOL temizler’ adlı bildiriyi dağıtmak istedi. Alana gelen emniyet ekipleri, bildirinin savcılık kararıyla yasaklandığını belirterek dağıtılmasını engellemek istedi. SOL Parti üyeleri, tüm engellemelere rağmen imza toplamaya ve bildiri dağıtmaya devam etti.

Dün de SOL Parti Bursa İl Başkanı Uğur Kurt’a verilen tebligatta ‘Bursa 6. Sulh Ceza Mahkemesi’nin kararı ile bildiriye el konulmasına karar verilmiştir’ ifadeleri yer aldı. Açıklama yapan Kurt, kararın hukuksuz olduğunu ve bu kararı tanımayacaklarını belirtti.