Suç örgütü lideri Sedat Peker’in gündem olan açıklamalarının ardından bir bildiri yayımlayan Toplumsal Bellek Platformu, "Yıllardır açığa çıkarılması için haykırdığımız kirli ilişkilerin bir mafya liderinin ağzından ifşa edilerek gün yüzüne çıkmasından utanç duyuyoruz. Karanlığın aydınlanması için mücadeleye devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.

Karanlığın aydınlanması için mücadeleye devam edeceğiz

Haber Merkezi

Siyasi cinayetlerde yaşamını yitiren ailelerin oluşturduğu Toplumsal Bellek Platformu, suç örgütü lideri Sedat Peker’in gündem olan açıklamalarının ardından bir bildiri yayımladı.

“Ülkemizin yakın tarihinde çözümsüzlüğe sürüklenen; adaletsizlikle her geçen gün derinleşen Kürt sorunu ve Alevi ayrımcılığından beslenen nefret suçlarının ardında yatan anlayışın son bulması, karanlığın aydınlanması için var gücümüzle haykırmaya ve karalılıkla mücadele etmeye devam edeceğiz” denilen bildiride, “Yıllardır açığa çıkarılması için haykırdığımız kirli ilişkilerin bir mafya liderinin ağzından ifşa edilerek gün yüzüne çıkmasından utanç duyuyoruz” ifadelerine yer verildi.

CUMARTESİ ANNELERİ TAM 26 YILDIR SORUYOR

“Geçen yıllar boyunca gözlerimizden kalbimize akan yaşlarla boğulurken bir yandan da yakınlarımızın neden öldürüldüğünü anlatmaya çabalamanın ağırlığını taşıdık” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Gerçeğin izinden giden, meslek etiğine bağlı, ilkeli, onurlu Cumhuriyet savcımız Doğan Öz gibi; ‘Barış, esenlik ve başarı önce halkımın, toplumun sonra benim olsun’ diyerek terörün, çetelerin, katillerin üzerine korkusuzca ve kararlılıkla giden emniyet müdürümüz Cevat Yurdakul gibi; Gaffar Okan gibi kanun adamlarının, devletin içindeki karanlık ilişkileri korkusuzca araştıran Uğur Mumcu gibi gazetecilerimizin yokluğunun en ağır biçimde hissedildiği günlerden geçiyoruz.
Ülkemizin suç örgütleriyle, mafya liderleriyle çıkar ve rant ilişkisi içinde yönetildiği; mafya liderlerinin devlet makamlarında ağırlandığı; akademisyenlerin, gazetecilerin, siyasetçilerin tehdit edildiği, asılsız suçlamalarla, sahte delillerle esir alındığı karanlık sürecin çıkar ortakları arasında çıkan kavga olmasa yakın tarihimiz boyunca soruşturulmayan, üstü örtülen, delilleri saklanan, failleri korunan davalarımızın zaman aşımıyla, beraat kararlarıyla kapatılıp gideceğine ilişkin deneyimlerimiz çok fazla. Bu da endişemizi kat be katarttırıyor. Cumartesi anneleri tam 26 yıldır bu ilişkileri soruyor adalet için sesleniyor.

'DERHAL SORUŞTURULMASI GEREKİYOR'

Bugün bir mafya liderinin açıklamalarıyla Yusuf Ekinci’nin ve 90’larda Kürt iş insanlarının ölüm fermanının faili olarak yargılandığı davadan beraat ettirilen; ‘Bir tuğla çeksek bütün duvar yıkılır,’ cümlesiyle Uğur Mumcu cinayeti davasında adaletsizliğin bir tercih olduğunu âdeta itiraf eden Mehmet Ağar ismi yeniden gündeme geldi. Yıllardır adaletsizliğe terkedilen Uğur Mumcu, Kutlu Adalı cinayetlerine ilişkin derhal soruşturulması gereken iddialar konuşuluyor. Buna karşılık, hakkındaki beraat kararının ifşa videolarının yayınıyla birlikte istinaf mahkemesi tarafından durdurulması gibi çok önemli gelişmeler yaşanmakta...”