DİSK'e bağlı Genel İş İzmir Kadın Komisyonu, tarikatta cinsel istismar skandalına ilişkin yaptığı açıklamada, “Karanlık ellere laikliği teslim etmeyeceğiz” dedi.

"Karanlık ellere laikliği teslim etmeyeceğiz"

BirGün EGE

BirGün'ün ortaya çıkardığı İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.'nin 6 yaşında ‘evlendirilip’ cinsel istismara maruz bırakılmasına tepkiler büyüyerek devam ediyor.

DİSK'e bağlı Genel İş İzmir Kadın Komisyonu, yaşanan cinsel istismara tepki göstermek amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yaptı.

Komisyon adına açıklamayı Genel İş 3 No’lu Şube Sekreteri Serap Yılmaz, okudu. Yılmaz, "Ensar Vakfı’nda 45 çocuğun cinsel istismara uğradığını" anımsatarak, “6 yaşında çocuğun evlilik kisvesi altında istismarına göz yumanların, Meclis Araştırma Önergelerini reddedenlerin gerici ve karanlık zihniyetine karşı bugün sesimizi daha da yükseltmek, bu karanlıkla mücadele etmek zorundayız! Ya bugün mücadele edeceğiz, ya da karanlık ellere laikliği teslim etmeyeceğiz” dedi.

“EĞİTİM ADI ALTINDA ZORLA YERLEŞTİRİLİYOR”

Açıklamasının devamında laikliğe vurgu yapan Yılmaz, şunları söyledi:

“Bu mide bulandırıcı, bu karanlık, bu çağdışı zihniyete karşı hep birlikte laikliği savunmak zorundayız. Cemaatler ve tarikatlar, çocuklarımızı, gençlerimizi, kadınları, geleceğimizi istismar etmesin istiyorsak, 6 yaşındaki bebek yaşta çocuklara tecavüz eden, tecavüzü teşvik eden bu cemaatlerin, nice insanı intihara sürükleyen bu tarikatların, vakıfların, gerici, laiklik karşıtı tüm zihniyetlerin Türkiye’de yerinin olmadığını her fırsatta haykırmak zorundayız.

Bugün bu ülkede 6 yaşında bir çocuk istismara uğruyor! 6 yaşında olan o çocuğun, gerici tarikat lideri olan öz babası tarafından, bağlı bulunduğu tarikatın başka bir müridi ile zorla ve çocuk yaşta evlendirilmesi, sistematik olarak yıllarca istismara maruz bırakılması, bu durumun devlet tarafından nasıl örtbas edildiği, hukukun nasıl işlevsizleştirildiği, devlet eliyle nasıl karanlık zihinlerin eğitim adı altında zorla yerleştirildiğini bir kez daha gözümüze sokuyor.

Biz, bu zihniyete karşı yas tutmayacak, isyanda olacağız! Ne istismara ne tecavüze ne tacize sessiz kalmayacağız. Buradan bir kez daha sesleniyoruz. Karanlık zihinlerinize kadınları, çocukları, laikliği, aydınlığı teslim etmeyeceğiz. Karanlık AKP zihniyetine karşı bir kereden bir şey olmaz diyenlere karşı hep birlikte, İran'daki kadınlar gibi bir kez daha da yüksek sesle mücadele etmeye devam edeceğiz diyoruz."