Oldukça sıkıntılı günler geçiren Beşiktaş derbide Galatasaray'ı Umut Nayir'in attığı golle 1-0 mağlup etti ve oldukça önemli bir galibiyete imza attı.

Karanlık günlerde gelen bir umut!


ALİ MURAT HAMARAT

Dolmabahçe'de derbi zamanı... Bir tarafta Beşiktaş, diğer köşede Galatasaray... Bu sezon pek tat vermeyen asırlık çınarların randevusundan çıkacak sonuç merak ediliyor. Nefesler tutulmuş Mete Kalkavan'ın ilk düdüğü bekleniyor.

Ev sahibinde santra öncesinde gözler Abdullah Avcı'da! Hem ligde hem Avrupa'da istediği sonuçları alamayan camiada sabırlar taşmış durumda. Yeni yönetim her ne kadar Ocak ayını işaret etse de alınacak bir yenilgi, deneyimli hoca için çanların çalmasına neden olacak gibi duruyor. Sakatlardan Gökhan Gönül ile Diaby, ilk 11'de yerini almış. Takımın maestrosu Ljajic'in kulübede olduğu düşünülünce, Kartal bu sezon savunma gerisine çok adam kaçıran rakip defansın üstüne hızlı oyuncularla gitmeye çalışacak gibi gözüküyor. Bakalım evdeki hesap Çarşı'ya uyacak mı....

Deplasman ekibinde Fatih Terim, Belhanda'yla başlıyor. Real Madrid karşısında taraftarlarla diyaloga giren futbolcunun performansı merak ediliyor. Elde edilebilecek iyi bir netice belki de sulhu getirecek. Seri kenarda, acaba müzmin sakat mı sorusunu sorduran Lemina sahada. 90 dakikayı çıkarır mı, bakalım bekleyip göreceğiz. Kâğıt üstünde eski takımına karşı sahne alacak Babel'le Andone, Beşiktaş savunmasının canını sıkabilir gibi duruyor. Bakalım Devler arenasında yer yer iyi oynayan Aslan, kendi liginde kükremeye başlayacak mı...

İlk 10 dakikada sanki eksiklerle sahaya çıkan Galatasaray, tam kadro oynayan Beşiktaş'tı. Ev sahibi çaprazlardan kaleyi yoklarken, deplasman ekibi çok dağınıktı. İlk çeyreği müteakip oyun dengeleniyordu. Aslan'ın tehlikeli geldiği Vida anlarda Vida başarılıydı. Gerek Andone gerek Feghouli gelen sayılı fırsatı cömertçe harcıyordu. Top ayağına her geldiğinde şiddetli bir şekilde protesto edilen Babel sayesinde kulaklar zorlanadursun, ilk devreden gol sesi çıkmıyordu.

47'de Diaby'nin güzel vuruşunu Muslera harika çıkarıyor, hemen devamındaki kornerde Umut'un şutu kaleyi yalıyordu. 64'te Lens'in yerine Ljajic oyundaydı. Avcı maestrosunu çimlere sürmüştü. Belhanda'nın yerine Emre Mor'u alan Terim ilk hamlesini yapmıştı.

69'da Beşiktaş öndeydi. Caner'in ortasına tüm gün arı gibi çalışan Umut kafasını yapıştırmıştı. Son dakikalarda top bir o kaledeydi, bir bu kalede. Galatasaray bastırsa da çalan son düdük üç puan Beşiktaş'ın diyordu.

Zor günler geçiren Kartal böylece lige döndü. Avcı bugün Terim'i alt etmeyi başarırken, önemli bir krediyi de cebine attı. Galatasaray'a gelince... Aynı isimlerle aynı oyun olmuyor ama Terim sürekli ısrar ediyor. Şampiyonlar Ligi dışında da pek yeni bir şey denemiyor. Sonbahar oldu daha takımın bir planı yok. Şaka değil gerçek!