SOL Parti’nin Amasya’da binlerce insanın katılımıyla düzenlediği halk buluşması, korku ve yıldırma politikalarına karşı ülkeye umut aşıladı.

Karanlık odaklara karşı dayanışmanın gücü

Haber Merkezi

SOL Parti Amasya İl Örgütü, yaklaşık bir ay önce SOL Kültür etkinliğine gerçekleştirilen faşist saldırının ardından düzenlenen ve sanatçı Sabahat Akkiraz’ın şarkılarıyla sahne aldığı halk buluşmasının coşkulu geçtiğini ve umut tazelediğini açıkladı. SOL Partiden yapılan açıklamada, 14 Mayıs’ta gerçekleştirilen faşist saldırıya en güzel cevabın verildiği, Akkiraz’ın kürsüye çıktığında “Burada etkinlik yapılamaz dediler, bir bakmaya geldik yapılabiliyor mu diye. Bizi burda buluşturan SOL Parti’ye teşekkür ediyorum. İnancımıza, hürriyetimize kimse karışamaz. Biz korkuyu Kerbela’da bıraktık” dediği aktarıldı.

Açıklamada baskılara ve karanlık politikalara karşı dayanışmanın önemine vurgu yapılarak, "Saldırı sonrasında demokratik kurumların da dayanışma gösterdiği bir suç duyurusunda bulunmuştuk. Bu ablukaya teslim olmayacak ve elbette dayanışmayla bunu başarabilecektik. Bunun üzerinde bir Halk Buluşması için kolları sıvadık. Günlerce, Amasya, Taşova, Gümüşhacıköy, Suluova mahallelerinde, köylerinde bildirilerimizi dağıtarak, ses araçlarımızla anonslar yaparak bu buluşmayı örgütlemeye başladık. Her adımımızda ne kadar güçlü olduğumuzu bir kez daha gördük. Günler boyunca bu neşe ve coşkuyla çalışmalarımızı sürdürdük. İşte o gün geldiğinde, sabahtan itibaren hazırlıklarımızı yaparak beklemeye başladık. Buluşma saati yaklaştıkça insanlarımızın el ele verip alana aktığını gördük. Amasya’da karanlığa karşı yürüyen, yan yana gelip, omuz omuza veren binler olduk. Ezilenlerin birliğinin, dayanışmasının ve mücadelesinin ne kadar güçlü olabileceğini bir kez daha gösterdik. Bizi yoksul bırakanlara, toprağımızda üretemez hale getirenlere, gençlerimizin geleceğini çalanlara karşı tüm ezilen halkın birliği için mücadelemizi daha da büyüterek sürdüreceğiz. Artık daha umutluyuz, daha güçlüyüz! Bu umudu ve gücü yaratan o yüreklere, dayanışmaya ve özellikle de sevgili Sabahat Akkiraz’a SOL Parti Amasya İl Örgütü ve tüm Amasyalılar adına bir kez daha teşekkürü borç biliriz" denildi.