'Karanlık Şehir', prömiyerini Berlin Film Festivali'nde yapacak

Aslı Özge'nin Almanya’nın ZDF Televizyonu için Belçika’da çektiği orijinal ismi Dunkelstadt olan Karanlık Şehir adlı 45’er dakikalık 6 bölümden oluşan mini dizi, prömiyerini 70. Berlin Film Festivali'nin Berlinale Series Market bölümünde yapacak. Son beş yıldır Berlinale Series Days olarak düzenlenen bölüm, bu yıldan itibaren Berlinale Series Market olarak anılacak. 24-26 Şubat tarihleri arasında Zoo Palast Sineması’nda yapılacak etkinlikte, festival komitesi tarafından tüm dünyadan seçilmiş, belgesel ve dram olmak üzere toplam 30 dizi gösterilecek ve aynı zamanda çeşitli konferanslar düzenlenecek.

Almanya ve Belçika ortak yapımı olarak gerçekleşen ve merkezinde bir kadın dedektifin bulunduğu modern kara film formatında, tümü Anvers’te çekilen dizinin görüntü yönetmenliğini Emre Erkmen, başrollerini ise Almanya’nın tanınmış oyuncularından Alina Levshin, Raunand Taleb, Artjom Gilz, Florian Stetter, Idil üner, Bernhard Schütz, Maximillian Mundt, Jana McKinnon paylaşıyor.

24 Şubat saat 15.30’da Zoo Palast Sineması’nda yapılacak gösteride dizinin 2 bölümü ardı ardına gösterilecek. Karanlık Şehir, 26 Şubat tarihinden itibaren ZDF Neo ve ZDF kanallarında yayınlanacak ve aynı tarihte ZDF Mediaktek’ten online olarak tüm bölümler izlenebilecek.

İlk filmi Köprüdekiler ile İstanbul, Adana ve Ankara Film Festivalleri’nde en iyi film ödülleri alan Özge’nin Hayatboyu ve Ansızın filmleri de, dünya galalarını Berlin Film Festivali’nde yapmıştı.

Ayrıca, Özge’nin Cannes Film Festivali’nin Cinefondasyon Atölye Bölümü’ne seçilmiş olan ve ortakları arasında Nadir Öperli’nin de bulunduğu, bir Alman, Fransa ve Belçika ortak yapımı olan, yeni uzun metrajlı sinema projesi Kara Kutu filminin bu sene Berlin’de çekilmesi planlanıyor.