Pandemi sürecini üretimine yansıtan sanatçı Işıl Çelik'in proje sergisi 5 Eylül Cumartesi ve 8 Eylül Salı günleri saat 11.00-18.00 saatleri arasında Daire Sanat’ta sanatseverlerin ziyaretine açılacak.

Karantina sergisi: Alt Üst


Işıl Çelik, karantina şartları altında sosyal ve fiziksel izolasyon içerisinde geçirdiği üç ay süresince; antropoloji bilimi ile başlayan "üstün ırk" ve "ilkel" kavramlarının, yüzyıllarca toplumlar üzerindeki ayrıştırıcı etkisinden yola çıkarak "Alt-Üst" isimli projesi üzerinde çalışmalarını gerçekleştirdi.

Sanatçının bu döneme yönelik olarak üretimine tanıklık etmek ve projesine ilişkin detayları gözlemleyebilmek isteyenler 5 Eylül Cumartesi ve 8 Eylül Salı günleri 11:00 – 18:00 saatleri arasında Daire Sanat’ı ziyaret edebilir.

Işıl Çelik kimdir?

Işıl Çelik lise eğitimini 2005 yılında Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümünden okul birincisi olarak tamamlamıştır. 2009 yılında ilk lisans eğitimini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümünde tamamlamıştır. Bu yıllarda, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Arkeoloji Bölümünde, Tarihi Eser Çizimi üzerine ders vermeye başlamıştır. 2010 yılında ikinci lisans eğitimini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Seramik ve Cam Tasarımı Bölümü’ne girerek başlatan sanatçı, 2011 yılında Çift Ana Dal Programı ile Sahne Dekorları ve Kostümü Bölümü’ne girmiştir. Her iki bölümden de 2018 yılında mezun olan sanatçı, uzun yıllar akademi içerisinde, disiplinler arası sanat eğitimi alırken, birçok yerli ve yabancı sanatçının yanında, farklı materyal ve disiplinlerde çalışma, imkanı bulmuştur. Zilberman Galeri, Genç Yeni Farklı 9, Base 2018 gibi yarışmalarda finalist olan sanatçı; İKSV 23. İstanbul Tiyatro Festivali dâhil olmak üzere çeşitli projelerde dekor ve kostüm tasarımı yapmıştır. Birçok yayın ve karma sergide yer alan sanatçı, İstanbul’da yaşamakta ve çalışmalarını sürdürmektedir.