Karantinada mobil oyun indirme sayıları rekor seviyeye çıktı

App Annie’nin yayınladığı rapora göre, 2020’nin ikinci çeyreğinde mobil oyun indirme sayıları rekor seviyeye çıktı. Bu dönemde 14 milyar indirme ile şimdiye kadar kaydedilen en yüksek seviyelere ulaşıldı. İkinci çeyrekte en çok indirilen oyun ise Lion Studios’un yayınladığı Save The Girl adlı puzzle oyunu oldu.

Mobil veri ve analiz araştırma şirketi App Annie karantina dönemine denk gelen 2020 ikinci çeyrek mobil oyun indirme sayıları hakkındaki raporunu yayınladı. Raporda yer alan bilgilere göre COVID-19 salgını sırasında, tüketiciler yaklaşık 35 milyar yeni uygulama indirdi. Kullanıcılar, 2020 yılının ikinci çeyreğinde mobil oyunlarda 27 milyar dolar harcadılar. App Annie, COVID-19 kısıtlamaları kademeli olarak azaltılsa bile insanların edindiği dijital alışkanlıkların devam edeceğine inanıyor.

En Çok Oynanan Mobil Oyunlar

Raporda yer alan bilgilere göre 2020 ikinci çeyrekte en çok oynanan oyunlar listesinde başı indirme sayısıyla Save The Girl isimli oyun çekiyor. En çok harcama yapılan oyun ise Honour of Kings olurken kullanıcı sayısı bakımından en çok oynanan oyun PUBG Mobile oldu. En çok oynanan oyun listesinde ikinci sırada Candy Crush Saga ikinci sırada yer alırken, Ludo King üçüncü sırada, Call of Duty Mobile ise dördüncü sırada yer aldı.
Rapor, tüm mobil uygulamalarda geçirilen aylık sürenin 2020 yılının ikinci çeyreğinde %40 arttığını ve Nisan 2020 ayı boyunca 200 milyar saatin üzerine çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığını belirtti.

TikTok, Güney Kore'de para cezası aldı

Popüler sosyal medya platformu TikTok, çocuk verilerini yanlış yönettiği gerekçesiyle Güney Kore’de yaklaşık 155 bin dolarlık bir para cezası aldı. Söz konusu rakam, şirketin yıllık gelirinin yüzde 3’üne tekabül ediyor.

Son zamanlarda popülaritesini önemli oranda artıran video paylaşım platformu TikTok, çocuk verilerini yanlış yönettiği gerekçesiyle Güney Kore’de yaklaşık 155 bin dolarlık bir para cezası aldı. Ceza, Güney Kore’de medya denetiminden sorumlu olan “Kore İletişim Komisyonu” tarafından verildi. Komisyon, TikTok’un 14 yaş altındaki çocukların verilerini yasal vasilerinin onayı olmadan topladığına işaret etti. Söz konusu rakamın, platformun yıllık kazancının yaklaşık yüzde 3’üne tekabül ettiği belirtildi. TikTok ise konuyla ilgili açıklamasında, yasal gereklilikleri yerine getirmek için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını ifade etti.

“Kore İletişim Komisyonu”, geçen yıl başlattıkları inceleme kapsamında; çocuklara ilişkin verilerin de içinde olduğu 6 binden fazla veri kaydının, Güney Kore’deki gizlilik kanunlarını ihlal ederek yaklaşık 6 ay içerisinde toplanmış olduğunu tespit ettiklerini aktardı. Bununla birlikte komisyon, TikTok’un kişisel verilerin yurt dışına aktarıldığı konusunda kullanıcıları bilgilendirmiyor olduğunu da sözlerine ekledi. Gerekçelerin açıklanmasının ardından konuyla ilgili konuşan bir TikTok yetkilisi ise veri güvenliği konusuna titizlikle yaklaştıklarına ve güvenlik standartlarını sürekli geliştirerek güçlendirdiklerine işaret etti.