Amerikalı yapım şirketi Lionsgate, karantina sürecinde 4 hafta boyunca 4 filmini YouTube’dan canlı yayınlayacağını duyurdu

Karantinada online sinema: Lionsgate, 4 filmini Youtube’dan canlı yayınlayacak

Amerikalı yapım şirketi Lionsgate, karantina sürecinde The Hunger Games, Dirty Dancing, La La Land ve John Wick gibi izleyicinin beğenisini kazanan önemli filmlerini cuma günleri YouTube’da canlı olarak yayınlayacak.

Koronavirüs salgınının önüne geçilmesi için sosyal izolasyonun sağlanmaya çalışıldığı ve herkesin eve kapandığı bu süreçte, insanların moralini biraz da olsa yükseltmek için film şirketleri, yönetmenler, televizyon kanalları ve dijital platformlar çeşitli filmleri ve dizileri ücretsiz olarak izleyicilerin beğenisine sunmaya başladı.

FilmLoverss'ta yer alan habere göre, karantina sürecinde bünyesindeki yapımları ücretsiz izlemeye açan şirketlere Lionsgate de eklendi. Lionsgate, The Hunger Games, Dirty Dancing, La La Land ve John Wick gibi izleyicinin beğenisini kazanan önemli filmlerini Youtube’da canlı olarak yayınlayacak.

Lionsgate Live! A Night at the Movies ismindeki dört hafta sürecek olan bu online film izleme etkinliği, her cuma günü Lionsgate’in Youtube hesabında ücretsiz olarak yayınlanacak. Sinema salonlarındaki film izleme deneyimini yeniden yaşatmayı hedefleyen bu etkinliğin sunuculuğunu usta oyuncu Jamie Lee Curtis üstlenecek. Programda Curtis, sinema anılarını izleyicilerle paylaşacak ve ünlü isimleri konuk edecek.

Bu film gösterimleri, izleyicileri ekonomik anlamda olumsuz etkilenen sinema endüstrisindeki çalışanlara yardım etmek amacıyla kurulan Will Rogers Motion Picture Pioneers Foundation‘a bağış yapması için teşvik edecek.

Lionsgate Live! A Night at the Movies programı şöyle:

17 Nisan: The Hunger Games (2012)

24 Nisan: Dirty Dancing (1987)

1 Mayıs: La La Land (2016)

8 Mayıs: John Wick (2014) (Bu gösterim için yaş sınırlaması olacak.)