Yurt dışından gelen ve karantina süresini tamamlayan yurttaşlar yurtlardan tahliye edildi. Kalabalık servislerle  Metro Turizm'in Samandıra'daki tesisine götürülen yurttaşlardan normalin iki katı bilet ücreti alındı

Karantinadan çıkanlara Metro Turizm dayatması: Biletler 2 katı fiyatına!

ARDA ÖZARDA

Yurt dışından gelen yurttaşlardan karantina süreci bitenler İstanbul'da kaldıkları yurtlardan tahliye edildi. Tahliye sırasında servislerle Metro Turizm'in Samandıra'daki tesisine götürülen yurttaşlardan normalin iki katı bilet ücreti alındı.

Tahliye edilenler kesinlikle bir planlama olmadığını kalabalık servislerle seyahat ettiklerini ve Metro Turizm’e mecbur bırakıldıklarını söyledi. Ayrıca yolcuların çoğunda herhangi bir koruma olmaması dikkat çekti.

'100 TL'LİK BİLET 360 TL'

14 gündür İstanbul Florya Kız Yurdun’da karantina altına alınan yurttaşlar daha önce de buna benzer uygulamayı konsolosluklarda yaşadıklarını o zaman da pahalı uçak biletlerine mecbur bırakıldıklarını söylediler. İstanbul'dan Ankara'ya gidiş için 175 TL, İzmir için 250 TL'ye bilet satan Metro Turizm’de yolculara 360 TL’yi bulan biletler kesilmiş.