İtalya'da 6 bin kişilik cruise gemisi koronavirüs nedeniyle karantinaya alındı, ilk test sonuçlarına göre Çinli yolcuda koronavirüse rastlanmadı. ​Gemide 27 Türk yolcunun bulunduğunu belirtildi

Karantinaya alınan cruise gemisinde koronavirüse rastlanmadı

İtalya'da Costa Smeralda yolcu gemisinde koronavirüs şüphesiyle hastaneye kaldırılan Çinli yolcunun ilk tetkiklerinde virüse rastlanmadığı belirtildi.

İtalyan ANSA ajansının haberinde, Costa Smeralda yolcu gemisinde yüksek ateş ve grip belirtisi şikayetiyle Roma'daki Lazzaro Spallanzani Ulusal Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsüne kaldırılan 54 yaşındaki Çinli kadındaki ilk test sonuçlarında virüse rastlanmadığı ancak kesin sonuçlar için 24 saat beklenmesi gerektiği kaydedildi.

Repubblica gazetesinin haberinde de geminin demirlediği Civitavecchia Limanı Komutanı Vincenzo Leone'nin, gemiden tahliyelere başlanabileceğini belirttiği ancak Civitavecchia Belediye Başkanı Ernesto Tedesco'nun buna izin vermediği dolayısıyla yolcuların gemiden inmesine izin verilmediği kaydedildi.

Türk yolcu: Herkes çok tedirgin

6 bin kişilik gemide bulunan bir Türk yolcu BirGün'e yaptığı açıklama ile herkesin çok tedirgin olduğunu belirtti. Çok sayıda kişinin korku nedeniyle odalarından çıkmadığını belirten yolcu, gemiden yapılan anonslarla yolcularından odalarından çıkmamalarının tavsiye edildiğini söyledi. Öte yandan 14 saattir gemideki bekleyişlerinin devam ettiğini belirten Türk yolcu, "Saatlerdir gemide bekliyoruz. Ne büyükelçilikten ne de herhangi bir resmi kurumdan bizi arayan oldu” dedi.

Türk yolcunun gemiden gönderdiği videolarda geminin ortak kullanım alanlarının boş olduğu görüldü.

Gemi güvenlik gerekçesiyle 24 saat boyunca bekletilecek.

Gemi karantinaya alınmıştı

Costa Crociere şirketine ait Costa Smeralda gemisi, Çinli bir yolcuda tespit edilen yüksek ateş nedeniyle ülkenin batısındaki Civitavecchia Limanı'na demir atmıştı.

Çinli yolcu, yeni tip koronavirüs (2019-nVoC) şüphesiyle önce geminin revirinde tedavi altına alınmış, ardından tetkikler için Roma'daki Lazzaro Spallanzani Ulusal Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsüne götürülmüştü.

Tedbir amacıya Çinli yolcu ve eşinin odası ve buraya yakın yolcuların odaları boşaltılarak karantinaya alınmıştı.

Gemide 27'si Türk, 751'i Çinli olmak üzere 6 bini aşkın yolcu ve mürettebat bulunuyor.

cukurda-defineci-avi-540867-1.