Ahmet Davutoğlu’na yakın Karar gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan, yeni bir parti kurulacağına ilişkin iddiaları destekleyen bir yazı kaleme aldı. Ocaktan yazısında, “Türk siyasetinin merkezi yeni arayışlara açık. AK Parti’nin hızla boşaltmakta olduğu merkez bir şekilde doldurulacaktır” dedi. Karar yazarı Mehmet Ocaktan, “AK Parti’nin MHP’lileşmesinin siyasi sonuçları” başlıklı köşe yazısında yeni bir parti kurulacağına ilişkin iddiaları […]

Karar yazarı Ocaktan’dan yeni parti sinyali

Ahmet Davutoğlu’na yakın Karar gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan, yeni bir parti kurulacağına ilişkin iddiaları destekleyen bir yazı kaleme aldı. Ocaktan yazısında, “Türk siyasetinin merkezi yeni arayışlara açık. AK Parti’nin hızla boşaltmakta olduğu merkez bir şekilde doldurulacaktır” dedi.

Karar yazarı Mehmet Ocaktan, “AK Parti’nin MHP’lileşmesinin siyasi sonuçları” başlıklı köşe yazısında yeni bir parti kurulacağına ilişkin iddiaları destekleyen açıklamalarda bulundu.

Ocaktan yazısında, “Şu anda, eskiden merkez sağın kapsama alanı içinde yer alan ve kendisini ideolojik bir kimlikle tanımlayamayan liberal, muhafazakar kesimler AK Parti’nin yeni görüntüsünden çok mutlu değiller” dedi. Büyükşehirlerdeki seçmen tercihlerinde ortaya çıkan sonuçların mutsuzluğu gösterdiğini belirten Ocaktan, “AK Parti üzerindeki MHP ağırlığının, Kürtleri bu partiden uzaklaştırdığı da herkesin malumu… Ayrıca sayısal anlamda büyük bir yekun oluşturmamakla birlikte, işin başında AK Parti içinde konumlanan sosyal demokrat eğilimli kesimler de artık yok” ifadelerini kullandı.

Ocaktan yazısında şunları belirtti:

“Siyasetin sosyolojik temeli dikkate alındığında, bütün bu saydığımız kesimlerin daha çok MHP ideolojisiyle tarif edilen ve adı “Cumhur İttifakı” olan bir “merkez”de toplanmaları mümkün olamayacağına göre, Türk siyasetinin merkezi yeni arayışlara açık demektir. Yani AK Parti’nin hızla boşaltmakta olduğu merkez bir şekilde doldurulacaktır. Bu boşluğu kim, nasıl doldurur elbette onu zaman gösterecek.”