Daha önce birçok plajın özelleştirilerek verildiği MUÇEV’in ‘halk plajı’ olacak açıklamasına karşın Karataş Plajı için halkın endişesi sürüyor. CHP ve SOL Parti’den, halkın plajlarına sahip çıkılacağı mesajı verildi.

Karataş Plajı’ndaki MUÇEV çalışması, halkı endişelendiriyor

Ahmet Patatoğlu

Fethiye’de özellikle yerel halkın ücretsiz olarak faydalandığı Karataş Plajı’nın MUÇEV tarafından ihale edilip tesisleşmesi söylentileri yurttaşlar tarafından büyük tepki çekti.

MUÇEV’in, plajın ücretsiz kalacağı açıklaması yapmasına karşın; plaj üzerinde ahşap kulübeler ve ahşap zemin çalışmaları yapılıyor. Yurttaşlar bir plajın daha rant uğruna özelleştirilmesinin ve doğal güzelliğinin yok olacak olmasının endişesini yaşıyorlar.

“ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ İÇİN, FETHİYEMİZİN KOYLARINA SAHİP ÇIKACAĞIZ!”

Konuyla ilgili gazetemize konuşan CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, “Çocuklarımızın geleceği için, Fethiye’mizin koylarına sahip çıkmaya devam edeceğiz. MUÇEV'in koylarımızın üzerinde kurduğu egemenliğe, geleceğimiz için karşı çıkmak zorundayız. Biz, koylarımız MUÇEV'e verilmesin istiyoruz. Gerekirse 41 mahallemizde referanduma gidelim. Koylarımız halkımıza açık olsun, bırakın halk kendi sahilinden ücretsiz faydalansın. Halkın sesi olmaya devam edeceğiz. Koylarımızı MUÇEV'den birlikte kurtaralım” dedi.

“KIYILAR HALKINDIR”

Fethiye SOL Parti Temsilciği’nden yapılan açıklamada ise “Kıyılar halkındır, özelleştirilemez. Daha önce bölgemizde yapılmaya çalışılan tüm özelleştirmelerin nasıl karşısında durduysak; bundan sonra da bu mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Kıyılarımızın rant uğruna kurban edilmesine izin vermeyeceğiz” denildi.

MUÇEV NE DEMİŞTİ?

MUÇEV, plajın özelleştirileceği yönündeki iddialar ardından şu açıklamayı yapmıştı:

Çöp dağlarının içinde kalan Karataş Plajı’nda MUÇEV çalışmasıyla, ülkemiz turizmine yakışacak şekilde temiz ve düzenli hale getirilerek ücretsiz halk plajı haline geliyor. Bir süre önce çöplerden dolayı vatandaşların yoğun şekilde şikâyet ettiği Karataş Plajı için çalışmalar başlatan MUÇEV, burayı temiz ve kullanılabilir hale getirerek girişin ücretsiz olduğu halk plajı yapıyor.

Öncesinde Karataş Plajı’nı kullanan vatandaşlarımızın temel ihtiyaçları karşılayacak soyunma kabinleri, duş ve tuvaletlerin bulunmadığı biliyoruz. Bizler bu plajda vatandaşlarımızın ücretsiz olarak yararlanacağı soyunma kabinleri, duş ve tuvaletlerin yapımına başladık. Yapım işleminin tamamlanmasının ardından plajı ücretsiz olarak vatandaşlarımızın kullanımına açacağız.

MUÇEV’in idaresindeki sahil ve plajlar, halk plajı olarak kullanılmakta, giriş ücreti alınmazken bu plajlarda sunulan yiyecek içecek hizmetleri de özel plajlara kıyasla çok daha uygun fiyatlarla temin ediliyor. Ayrıca şemsiye ve şezlonglar plajı kullanmak isteyen vatandaşlarında rahatça hareket edebilecekleri şekilde düzenleniyor.