Karayolu odaklı ulaşım kentsel alanlarda hava kirliliği sebebi

Hatay'ın Samandağ ilçesinde bisiklet festivali düzenleniyor. Samandağ Bisiklet Festivali, Çevlik'te start aldı. Üç gün sürecek olan Samandağ Bisiklet Festivalinin ilk gününde Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir ve Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Kamacı bisiklet ve doğa gezginleriyle bir araya geldi. Çevlik’ten başlayan bisiklet ve doğa gezginleri Samandağ ilçesinin çarşı merkezinden geçerek Vakıflı ile Hıdırbey istikametinden pedallamaya devam etti.

Antakya Bisikletli Doğa Gezginleri Başkanı Aydın Kılıç yaptığı açıklamada, "2 yıldır Daphne Bisiklet Festivalini gerçekleştiriyoruz. Bu yıl Samandağ ilçesini tercih ettik. Samandağ Bisiklet Festivali bu kapsamda düzenleniyor" dedi. Kılıç şöyle devam etti: "Ülkemizin her yerinden gelen bisiklet ve doğa severlere bu güzel çevreyi tanıtacağız. Burada olmamızın nedeni Samandağ ilçesinin doğal güzellikleri ve Samandağ Belediye yönetiminin yakın ilgisidir. Samandağ Belediyesinin ilçeyi tanıtmaya ve bisikletli ulaşımın ve sporun önemine dikkatleri çekmeye yönelik çalışmalarına katkı sunduğumuzdan dolayı mutluluk duyduk. Samandağ dünyanın tanıması gereken eşsiz bir coğrafyadır. Samandağ ilçesinin tanıtmanın yanında bisiklet sporunun insan sağlığı ve çevrenin korunması yönünden önemine dikkati çekmeye çalışıyoruz. Bu festivalde emeği geçen Başkanımız Mithat Nehir ve Başkan Yardımcımız Mehmet Ali Kamacı’ya desteklerinden dolayı teşekkür ederim. Defne Belediyesi ve Hatay Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederiz."

Nehir: Bisiklet kullanımının önemine dikkat çekiyoruz
Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir festivalin açılışında yaptığı konuşmada, "Hava kirliliğinin sağlığımız ve farklı şekillerde çevremiz üzerinde ciddi bir etkisi vardır. En tehlikelisi insan sağlığı üzerindeki doğrudan etkisidir. Karayolu odaklı taşıma kentsel alanlarda gerçekten hava kirliliğinin önemli bir sebebidir. Bisiklet kullanımının önemine dikkatleri çekmek ve ilçemizin doğal güzelliklerinin tanıtılması için önemli bir etkinlik olduğunu düşünüyorum. Bu etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ederim" diyerek bisiklet kullanımının önemine dikkat çekti.