ABD'li magazin yıldızı Kim Kardashian'a 'Pis Ermeni' diyen magazin ünlüsü Murat Övüç, savcılığa giderek ifade verdi. Övüç, ifadelerinin Osmanlı düşmanı Ermenilere yönelik olduğunu söyledi

Kardashian'a 'Pis Ermeni' diyen magazin ünlüsü Övüç ifade verdi

ABD'li magazin yıldızı Kim Kardashian'a yönelik bir paylaşımında Ermenilere hakaret eden ve şikayet üzerine hakkında savcılık soruşturması başlatılan sosyal medya ünlüsü Murat Övüç, ifade verdi.

Övüç, sözlerinin Kim Kardashian'a cevap olduğunu ileri sürerek suçlamayı reddetti.

Murat Övüç, sosyal medya uygulaması Instagram üzerinden 27 Nisan 2020'de yaptığı bir paylaşımında, Ermeni asıllı Kim Kardashian'a yönelik 'Pis Ermeni' ifadelerini kullanmıştı. Avukat Simon Çekem, Övüç hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunda, Övüç'ün sözlerinin toplumu ayrımcılığa sürükleyerek "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik", "Hakaret" ve "Tehdit" suçlarını işlediği belirtildi. Suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturma üzerine Murat Övüç, dün avukatı ile Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na geldi.

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

kardashian-a-pis-ermeni-diyen-magazin-unlusu-ovuc-ifade-verdi-741684-1.

Basın Suçları Bürosu savcılığınca ifadesi alınan Övüç, videodaki sözlerinin "Kim Kardashian isimli Amerikan vatandaşı ve Osmanlı düşmanı Ermenilere karşı söylediğini" belirtti. Övüç ifadesinde, "Değerlerimizi aşağılayarak konuştuğu için böyle bir cevap verdim. Kendi ülkemdeki Ermeni vatandaşlarımıza böyle bir söylemim yoktur" dedi. Ermeni vatandaşlarına ve derneklerine yardım ettiğini ileri süren Övüç, suçlamayı reddetti.

Övüç ifadesinin ardından adliyeden ayrıldı.