KARDEMİR ile Özçelik İş Sendikası arasında yürütülen toplu iş sözleşmelerinde imzalar atıldı. Sözleşmeye göre, çalışanların saat işçilik ücretlerine ilk 6 ay için yüzde 50 oranında artış yapıldı. Sözleşmeye göre, çalışanların saat işçilik ücretlerine ilk 6 ay için yüzde 50 oranında, ikinci altıncı aylık dilim için enflasyon, üçüncü altıncı aylık dilimde enflasyon+2, son altıncı aylık dilimde ise enflasyon+1 oranında bir ücret artışı yapılacak.

KARDEMİR'de toplu iş sözleşmesi imzalandı

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) ile Özçelik-İş Sendikası arasında 16. Dönem Toplu İş Sözleşmesi'ne imza atıldı.

KARDEMİR'den yapılan yazılı açıklamada, "KARDEMİR ile Özçelik İş Sendikası arasında bir süredir devam eden ve 2023-2024 yıllarını kapsayan 16. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmesi anlaşmayla sonuçlandı. İmzalanan sözleşmeyle çalışanların saat işçilik ücretlerine ilk 6 ay için yüzde 50 oranında artış yapılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Özçelik İş Sendikası'ndan yapılan yazılı açıklamada ise toplu iş sözleşme görüşmelerinin, çalışanlarının mutluluğu ve zaferiyle sonuçlandığı ifadelerine yer verildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Özçelik İş Sendikası Başkanı Yunus Değirmenci, enflasyonu, hayat pahalılığını ve üyelerinin beklentilerini dikkate alarak toplu iş sözleşme masasına oturduklarını kaydetti.

Değirmenci, "KARDEMİR'in yiğitleri adına son dönemlerin en başarılı toplu iş sözleşmesini masa başında imzalayarak üyelerimize hediye ettik. Buna göre ücretlerde ilk altı aylık dönem için kıdem zammı hariç toplamda yüzde 53 artış sağlamayı başardık. Sözleşmemiz tüm taraflara hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Sözleşmeye göre, çalışanların saat işçilik ücretlerine ilk 6 ay için yüzde 50 oranında, ikinci altıncı aylık dilim için enflasyon, üçüncü altıncı aylık dilimde enflasyon+2, son altıncı aylık dilimde ise enflasyon+1 oranında bir ücret artışı yapılacak.