İstanbul'da iki gündür kar esareti devam ederken AKP'liler, muhalefetin elinde olan İBB'yi hedef alıyor. Bugün ortaya çıkan bir fotoğrafı paylaşan AKP'li birçok isim, İmamoğlu'nun kar yağışı sürerken restoranda yemek yiyerek keyif yaptığını söyledi. Gazeteci Murat Ağırel, fotoğrafın arka planını açıkladı: "Ekrem Bey saat 18’de oradaymış. Saat 19’da da AKOM’a gitmek için çıkmış."

AKP'lilerin İmamoğlu'nu hedef aldığı fotoğrafa ilişkin detaylar ortaya çıktı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bir balıkçıda çekilmiş fotoğrafı AKP'liler tarafından hedef alındı, fotoğrafın ne zaman çekildiğine dair detaylar tartışmaların ardından ortaya çıktı.

İstanbul’daki yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Yağışlarla birlikte Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın sorumluluğundaki TEM otoyolu da yoğun kar yağışından etkilendi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na bağlı Karayolları Genel Müdürlüğü kontrolündeki TEM’de video çeken Yenişafak gazetesi çalışanı Ersin Çelik, İBB’yi eleştirdi.

kardesi-ulastirma-bakanligi-nda-bakan-yardimcisi-olan-akp-li-kaya-tem-deki-aksamadan-ibb-yi-sucladi-972501-1.

Söz konusu videoyu sosyal medya hesabından paylaşan ve kardeşi TEM otoyolundan sorumlu Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nda bakan yardımcısı olan AKP’li Betül Sayan Kaya, İBB’yi hedef aldı. Videoyu hesabından paylaşan Kaya, “İstanbullu kardeşlerimiz bu çileyi unutmayacaktır! Tuz yok tuz” dedi.

İMAMOĞLU FOTOĞRAFI DOLAŞIMA SOKULDU

Kaya, söz konusu paylaşımlarını sürdürürek, İBB Başkanı Ekrem İmnamoğlu’nu da hedef aldı. İmamoğlu’nun bir balıkçıda çekilen görüntülerini sosyal medya hesabından paylaşan Kaya, “İBB Başkanlığı öncelikle sorumluluk sahibi olmayı gerektirir. Kadınlar, yaşlılar, bebekler yollarda aç, susuz kalmışken balık keyfi yaparak belediye başkanlığı yapılmaz” dedi.

kardesi-ulastirma-bakanligi-nda-bakan-yardimcisi-olan-akp-li-kaya-tem-deki-aksamadan-ibb-yi-sucladi-972502-1.

VARANK DA KERVANA KATILDI

Söz konusu fotoğrafın ardından Bakan Varank da İmamoğlu'nu hedef aldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Dün milyonlarca İstanbullu, şehir merkezinde mahsur kaldı. Kar küremesi yapmanız, tuzlama yapmanız da mı engellendi? Karla mücadele balık tuzlayarak yapılmaz. İstanbul’u kar kıyamet götürüyor, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı gitmiş bir balıkçı restoranında görüntü veriyor" dedi.

Söz konusu fotoğraf, AKP'li birçok isim ve sosyal medya trolleri tarafından paylaşıldı.

AĞIREL: EKREM BEY SAAT 18’DE ORADAYMIŞ. SAAT 19’DA DA AKOM’A GİTMEK İÇİN ÇIKMIŞ

Tartışmaların ardından fotoğrafın arka planına dair detayları, gazeteci Murat Ağırel Twitter hesabından paylaştı.

İşletme sahibi ve İmamoğlu ile görüştüğünü söyleyen Ağırel, İBB Başkanı’nın akşam 18’de orada olduğunu, 19’da kar yoğunlaşınca AKOM’a geçtiğini belirtti.

Ağırel’in yaptığı paylaşımlar şöyle:

Ekrem İmamoğlu’nun bir balıkçıda görüntüleri paylaşıldı. İşletme yetkililerinin fotoğrafı yalanladığı iddia edildi.

İşletme sahibi ve Sayın İmamoğlu ile görüştüm.

Olay doğru.

Ekrem Bey saat 18’de oradaymış. Saat 19’da da AKOM’a gitmek için çıkmış.

İmamoğlu’nun lokantada bulunduğu bölüm işletme sahibinin kendi özel misafirlerini ağırladığı bir yer.

Rezervasyon günler öncesinden yapılmış.

Normalde kimse yok. Ancak ne olduysa o anda bazı kişiler orada bulunmuş ve fotoğraflar çekilip servis edilmiş.

Kar yoğunlaşınca da kalkıp hemen AKOM’a geçmiş.

Büyütülen olay aslında bu.

İBB tüm birimleri ile Kar nedeniyle meydana gelen aksaklıkları gayet başarılı yönetmiştir.

Önemli olan durum budur.

İŞLETMECİLERİN YALANLADIĞI İDDİA EDİLMİŞTİ

Fotoğrafın AKP’liler tarafından dolaşıma sokulmasının ardından bir haber sitesi, işletmecilere ulaştıklarını ve iddianın yalanlandığını, fotoğrafın geçmiş tarihli olduğunu söylediklerini öne sürmüştü.

BAKAN YARDIMCISI KARDEŞİ ÇİFT MAAŞLI

TEM’deki ulaşımın sağlanmasından sorumlu Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nda Kaya’nın kardeşi Ömer Fatih Sayan, bakan yardımcılığı yapıyor. Ömer Fatih Sayan aynı zamanda 61 bin TL maaşla Türk Telekom yönetim kurulunda görev yapıyor.