Özelleştirilmek istenen Datça’nın 128 dönümlük Kargı Koyu’na ilişkin CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç açıklama yaptı. Koyda konuşan Öztunç, “Sayın Cumhurbaşkanı biliyoruz ki doların yeşilini, ağacın yeşilinden daha çok seviyorsun ama Datça’da Kargı Koyu’na dokunma, dokundurmayız” dedi.

Kargı Koyu’nun özelleştirilmesine tepkiler sürüyor: Dokundurmayız

BİRGÜN EGE

Yağmacılar dur durak bilmiyor. Her koyu rant sevdalılarının hedefinde olan Ege’de, yurttaşlar toprakları için mücadele etmeye devam ediyor. Muğla’nın Datça ilçesinde bulunan Kargı Koyu’nun Cumhurbaşkanı kararıyla Özelleştirme İdaresi’ne devredilmesine yönelik tepkiler sürüyor. 128 dönümlük alanın otel ya da başka bir amaçla özelleştirilmek istenmesiyle ilgili CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, koyda açıklama yaptı.

“128 DÖNÜME GÖZ DİKMİŞLER”

Türkiye’nin dört bir yanında benzer mücadeleler verildiğine dikkat çeken Öztunç, “Bir sabah bir uyandım, Datça Kargı Koyu, Türkiye’nin en güzel yerlerinden birisi, bakir kalmış bir koya birileri tarafından göz dikilmiş. Datça Belediyesi burası için daha önce bir plan yapmış ve koyu korumak istedi. Bu planı aylardır Ankara’da bekletiyorlar, işin içine Cumhurbaşkanlığı giriyor ve plan değişikliğiyle beraber özelleştirme idaresi devreye giriyor. Perşembe’nin gelişi Çarşamba’dan bellidir. Belli ki burayı talan edecekler. Burayı yiyecekler. Bu güzelim alana belli ki otel yapacaklar ve birilerine peşkeş çekecekler. İşin ilginç tarafı burası 128 dönüm aynı anda 128 milyar dolar kayıp. 128 milyar doları yok edenler, 128 dönüme de göz dikmişler. Buna izin vermeyeceğiz” dedi.

“HANGİ KATARLIYA VERECEKSİN?”

Okluk Koyu’nda mücadele ederek oradaki talanı durdurduklarını vurgulayan Öztunç, “Burada da mücadele edeceğiz ve durduracağız. Halkın gücünün önünde hiçbir şey duramaz. Merak ediyorum Sayın Cumhurbaşkanı burayı hangi Katarlıya söz verdin? Hangi yandaşa peşkeş çekeceksin? Burayı da Mehmet Cengiz’e mi vereceksin? Damada mı vereceksin yoksa? Seçimi kaybedince Marmaris’te sarayda kalamayacaksın ya acaba giderayak şu Kargı Koyu’na bir yer olsa da orada mı kalsam diye mi hesap ediyorsun. Tırnak ucu kadar vicdanın varsa şu güzelliğe dokunma. Biz mücadeleye devam edeceğiz. Rantı, peşkeşi, parayı çok seviyorlar. Sayın Cumhurbaşkanı biliyoruz ki doların yeşilini, ağacın yeşilinden daha çok seviyorsun ama Datça’da Kargı Koyu’na dokunma, dokundurmayız” diye konuştu.