Gaziantep'in Karkamış ilçesine Suriye'nin kuzeyinden 5 roket atıldığı bildirildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saldırıda 22 yaşındaki Ayşenur Alkan ile 5 yaşındaki Hasan Karataş'ın yaşamını yitirdiğini bildirdi. Hasan Karataş ile aynı evde kalan Büşra Karataş'ın ilk anda öldüğü bilgisi geldiğini belirten Soylu, "Şu anda entübe. Dualarımız onunla birlikte" ifadelerini kullandı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ise bu hafta Karkamış'ta bütün okulları tatil edeceklerini kaydetti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise, saldırıda 19 kişinin yaralandığını, 12 kişinin taburcu edildiğini, 7 kişinin tedavisinin sürdüğünü ve iki kişinin durumunun ağır olduğunu açıkladı.

Karkamış'a yine roket saldırısı: 2 can kaybı
Fotoğraf: AA

Gaziantep'in Karkamış ilçesine roket saldırısında 22 yaşındaki Ayşenur Alkan ile 5 yaşındaki Hasan Karataş yaşamını yitirdi.

Anadolu Ajansı, roketlerin YPG/PKK mensupları tarafından atıldığını geçti.

Roket saldırıları nedeniyle yaralıların olduğu öğrenildi. AA'nın haberine göre atılan 5 roket, ilçe merkezindeki bir lise ve iki ev ile Karkamış Sınır Kapısı yakınındaki bir tıra isabet etti. Olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. Saldırının ardından alev alan tır, bölgedeki itfaiye ekiplerince söndürüldü.

karkamis-a-yine-roket-saldirisi-3-can-kaybi-1090469-1.

SOYLU AÇIKLADI: SALDIRIDA 2 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Gaziantep'in Karkamış ilçesinde incelemelerde bulundu.

Soylu, gazetecilere, Karkamış ilçesinde sivil yerleşim yerlerine saldırının söz konusu olduğunu söyledi.

"Teröristlerin aynı zamanda okulları da hedef aldığını" ifade eden Soylu, şöyle konuştu:

"Tek okula intikal etmedi, okulun hemen bahçe duvarının dışına bir düşüm söz konusu oldu ve oradan oluşan basınçla da maalesef öğretmen odasının camları kırılması suretiyle maalesef bir öğretmen kardeşimiz, 22 yaşındaki Ayşenur Alkan öğretmenimiz şehit oldu. Allah rahmet eylesin. Ve yine mahallelerin içerisinde evlere isabet etmek suretiyle de saldırı devam etti. Bu terörist saldırı sonucunda da maalesef 5 yaşında bir çocuğumuz Hasan Karataş rahmeti rahmana kavuştu, şehit oldu.

karkamis-a-yine-roket-saldirisi-3-can-kaybi-1090470-1.

Yine aynı evde, aynı yerde Büşra Karataş, o da 5 aylık gebeydi, maalesef o da karnından ağır bir yara aldı. İlk anda bir eks bilgisi, ölü bilgisi geldi fakat şu anda entübe ve dualarımız onunla birlikte. Çocuğuyla ilgili de ilk anda böyle bilgi geldi, onu da yaşatmaya çalışıyorlar. 5 aylık bebeği de sağlık görevlilerimiz o dakikadan itibaren yaşatmaya çalışıyorlar. O bebek de inşallah hayata tutunur, bütün duamız onlarla birlikte."

"Dün akşam itibariyle Öncüpınar'a, öğleden sonra da havan atışları gerçekleşti" diyen Soylu, şunları ifade etti: "Bu meselenin bir tek karşılığı var. Atamayacakları yere, atamayacakları hale kadar terörü temizlemektir. 5 yaşındaki çocukların, masum sivil halkların üzerine bomba yağdıranlar havan atanlar elbette ki bedelini ödeyeceklerdir. Ödüyorlar da, ödemeye devam edeceklerdir. Hesabını çok net şekilde görecektir. Biz bu alandaki değerlendirmelerimizi arkadaşlarımızla yaptık. Hangi tedbirleri alabileceğimizi... Ona göre de atacağımız adımları da belirledik. Yaralı vatandaşlarımıza özellikle hamile olan kardeşimize ve doğmamış bebeğine inşallah kurtulmalarını niyaz ediyorum. Bu mesele sona erene kadar mücadele ettiğimiz arkadaşlarımıza tek talimatımız var: Teyakkuz halindeyiz."

karkamis-a-yine-roket-saldirisi-3-can-kaybi-1090471-1.

ÖZER: KARKAMIŞ'TA OKULLARI TATİL EDECEĞİZ

Milli Eğitim Bakanı Özer ise açıklamasında, "Acılıyız. 2 şehidimiz var. 10'a yakın yaralımız var. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" ifadelerini kullandı.

"Hızlı bir şekilde toparlanacağız" diyen Özer, "Bu hafta Karkamış'ta bütün okulları tatil edeceğiz. Ve aynı zamanda hem bakanlık olarak hem de Gaziantep'teki Milli Eğitim Müdürlüğümüzün öğretmenleriyle birlikte bugün öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve ailelere psikolojik destek, danışmanlık ile ilgili her türlü desteği sağlayacağız" dedi.

BAKAN KOCA: 19 KİŞİ YARALIDAN 12'Sİ TABURCU EDİLDİ, 7 KİŞİNİN TEDAVİSİ SÜRÜYOR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, saldırıda yaralanan 19 kişiden 12'si taburcu edildi. Koca, 7 kişinin tedavisinin devam ettiğini, 2'sinin durumunun ağır olduğunu duyurdu.

Bakan Koca'nın payalaşımları şu şekilde:

"Gaziantep Karkamış’a, hain terör örgütü tarafından yapılan havan topu saldırısı sonucu, biri çocuk olmak üzere, 2 vatandaşımız hayatını kaybetti, 19 kişi yaralandı. Tedavisi tamamlanan 12 yaralı taburcu oldu. 7 kişinin tedavisi ise devam ediyor, 2’sinin durumu ağır.

Saldırının akabinde 18 ambulans, 5 UMKE Timi, toplam 84 sağlık personeli olay yerine görevlendirilmiş, acil müdahalelerin ardından yaralılar hastanelere yetiştirilmiştir. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet; milletimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."

CHP'Lİ POLAT: SALDIRIDA YEĞENİMİZ HAYATINI KAYBETTİ

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, Karkamış'taki saldırıda yeğeni Hasan Karataş'ın yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Polat, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Yüreğimiz yanıyor. Gaziantep'in Karkamış ilçesine hain terör örgütü tarafından düzenlenen roket saldırısında yeğenimiz Hasan Karataş hayatını kaybetti. TERÖRE LANET OLSUN." ifadelerini kullandı.

VALİ GÜL: 2 EV, 3 OKULUMUZDA HASAR VAR

Gaziantep Valisi Davut Gül, Karkamış'a yönelik saldırısına ilişkin, "Şu anki durumda 2 ev, 3 okulumuzda hasar var, süreci takip ediyoruz" dedi.

Vali Gül, saldırıya uğrayan okulun önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, saldırıyı kınadı.

Yaralananlara geçmiş olsun, hayatını kaybedenlere taziye dileklerini ileten Gül, şunları kaydetti:

"Son durumla ilgili arkadaşlarımız çalışıyor. Şehitlerimiz var, yaralılarımız var. Dolayısıyla Sayın Bakanımız süreci yakından takip ediyor. Onlar da İnşallah gelecekler. Gereken tedbirleri alıyoruz. TSK, karşı tarafa misliyle karşılık veriyor. Atışlar devam ediyor, sabırla beklememiz lazım. 2 ağır yaralımız var, diğerleri çok şükür daha iyi. 2 evimizde zarar var, sivil yerleşim yeri içerisindeki iki tane konut zarar gördü. Şu anki durumda 2 ev, 3 okulumuzda hasar var, süreci takip ediyoruz."

Gül, yaralı sayısının 10 olup olmadığı yönündeki bir soruya, "Evet" diye yanıt verdi.