Ankara Büyükşehir Belediyesi, kar küreme ve tuzlama çalışmaları gerçekleştiren belediye araçlarına kamera yerleştirdi. Karla mücadele çalışmalarının canlı takibine olanak sağlandı.

Karla mücadele naklen

BirGün/Ankara

Ankara Büyükşehir Belediye’si, “Şeffaf belediyecilik” uygulamaları kapsamında karla mücadele çalışmalarını canlı yayınlamaya karar verdi.

Başkent’te etkili olan kar yağışıyla birlikte yeni bir uygulama başlatan ABB Başkanı Mansur Yavaş, karla mücadele araçlarına kamera yerleştirildiğini açıkladı. Uygulama ile Başkentliler devam eden küreme ve tuzlama çalışmalarını “kartakip.ankara.com.tr” adresinden ya da Başkent Mobil üzerinden takip edebilecek.

ARAÇLAR CANLI TAKİP EDİLİYOR

Büyükşehir Belediye ekiplerinin çalışmalarını canlı yayında izleme imkanı sağlayan Yavaş, yeni uygulamayı sosyal medya hesapları üzerinden anlattı.

Kısa bir sürede yaklaşık 250 kar küreme aracının tamamına kamera yerleştirileceğini söyleyen Yavaş, Türkiye’de ilk kez bu araçların konum ve güzergah bilgilerini plakalarıyla birlikte paylaşmaya başladıklarını belirterek, “Türkiye’de bir ilke imza atıp karla mücadele çalışmalarımızı tüm şeffaflığıyla sizlerle paylaşmaya başladık. Şimdi ise kameralı araçlarımızla çalışmalarımızı canlı yayınlıyoruz. Araçlarımızı kartakip.ankara.com.tr ve Başkent Mobil’den takip edebilirsiniz” dedi. İlk gece on binlerce Ankaralı araçları canlı yayında takip etti.

karla-mucadele-naklen-834880-1.