Beşiktaş'ın serisi devam ediyor. Siyah-beyazlılar evinde ağırladığı Kayserispor'u Burak Yılmaz (2), Atiba ve Gökhan Gönül'ün golleriyle 4-1 mağlup etti

Kartal’a 45 dakika yetti

Ligin beşte beş yapan ikinci takımı olmayı hedefleyen Beşiktaş, Vodafone Park’ta ligdeki tek galibiyetini Fenerbahçe karşısında alan Kayserispor’u ağırladı. İlk yarıdaki oyunuyla üç gol bulan ev sahibi, 4-1 galip gelerek sezonun en tahmin edilebilir neticelerinden birini aldı ve üçüncülüğe yerleşti.

İlk 10 dakikalık bölümde Yasir’in Gökhan - Diaby pas hattına müdahaleleri sonucu Beşiktaş sağ çizgide top kayıpları ile dolu bir başlangıç yaptı. Bu ikiliye Burak, Ljajic ve Elneny üçlüsünden en az ikisinin yanaşmaları Yasir’in bu bölgedeki etkinliğini kırıverdi ve Beşiktaş Yasir-Abdennour arasından 18’e girişler üretmeyi başardı. Dakikalar ilerledikçe mücadele dozunu nihayet Atiba’nınkine yanaştıran Elneny, Kartal baskısının diğer kanada da yayılmasını ve sürekli kalmasını sağladı.

İlk 30 dakikada 7’si isabetli 8 şut fırsatı bulan Kartal, devre biterken Atiba, Gökhan ve o ana kadar sahanın kahramanı Burak’ın golleriyle 3-0’ı bulmasına rağmen hız kesmiyordu. Başta Şamil ve Djedje’nin hamlesizlikleri ile gerisin geriye yaslanan Kayseri’de etkin pres yapabilecek oyuncuların başında gelen Umut’un yedekte olması vaziyeti fazlasıyla açıklar gibiydi. Avcı’nın hasretini çektiği rahat iç saha maçını deneyimlemesi onun yokluğuyla kolaylaştı.

İhtiyar delikanlılar Atiba ve Burak’ın mücadele ve tempoda seviyeyi çok yukarıdan belirlemesi, orta sahası bu derece geçirgen Kayserispor adına durdurulamaz bir iradeye dönüşürken, Burak’tan alamadığı pastan sonra bir türlü etkili olamayan Ljajic hayal kırıklığı yaratanların başındaydı. Tribünden göze çarpan bir noksan daha vardı: N’Koudou’nun, ters kanat savunulurken Caner’i unutmaları, Ljajic ve Burak’ın da bu konuda müdahil olamamaları Beşiktaş’ın sol bekinin Mensah ve Emre ile sık sık bire birde yakalanmasına sebep oldu.

Beşiktaş’ın ikinci golünün tekrar görüntülerinde topu auta çıkmadan çevirdiği konusunda seyircinin hiç ikna edilmemesi ve buna rağmen golün verilmesi, tartışmalı VAR uygulamalarının damga vurduğu haftaya uygun bir kapanış sahnelenmesine yol açtı. Hakikaten, aracın değil amacın uygulamanın sonucuna etki ettiğini ne zaman anlayacağız? Amaç gönülleri rahatlatmak, soru işaretlerini kaldırmak ise neden daha ikna edici görüntülere erişemiyoruz? Bunu anlamak çok güç.

Konuk ekipte uzun topları indirme meziyetiyle Kayseri’nin rakip yarı alana geçişlerdeki bir numaralı tercihi olan ve golünü de atan Adebayor, bir de oyunu hızlandırma görevini taşımak zorunda kaldı. Devrede dahil olan Nurettin’in ikinci 45’teki hareketliliği bu yükü biraz hafifeltese de, 3.5 milyon Euro’luk transfer Mensah’ın onlara eşlik ettiğini söyleyemeyiz. Onlar adına sevindirici olan 2004 doğumlu Emre Demir’in yaşının çok ötesindeki vizyonu olmalı. Onun gibi oyunculardan daha fazla izlememizin, TFF’nin altyapı antrenörlerinin maaşlarını ödemesini gerektirdiğini düşünen Bülent Uygun’a ise hiç katılmıyorum.

cukurda-defineci-avi-540867-1.