Süper Lig 13. haftasında Aytemiz Alanyaspor'a konuk olan Beşiktaş, rakibine 2-0 mağlup olarak zirve yarışından iyice uzaklaştı. Alanyaspor’un pozitif formu ise devam etti.

Kartal'a bir çelme de Alanya'dan

Avrupa’da istediğini bulamayan Beşiktaş, Süper Lig’de bir ağır yara daha aldı.

Milli aranın ardından 13. haftada Alanyaspor’a konuk olan Beşiktaş, sahadan 2-0’lık mağlubiyetle ayrıldı. Ligde üst üste üçüncü maçını kaybeden siyah beyazlılar, son 5 maçının dördünü kaybetmiş oldu.

Karşılaşmanın 14. dakikasında Khouma Babacar’ın golüyle 1-0 öne geçen Alanyaspor, 40. dakikada Emre Akbaba ile skoru 2-0 yaptı. Ancak VAR kararıyla gol iptal edilince takımla soyunma odasına 1-0’lık skorla girdi.

İkinci yarıda Alanyaspor’un bir topu direkten dönerken, Beşiktaş’ın yakaladığı gol fırsatlarında kaleci Serkan Kırıntılı kalesinde devleşti. Maçtaki gol perdesini 90+4’te Famara Diedhiou kapattı ve Beşiktaş’ı 2-0 yenen Alanyaspor puanını 24 yaparak maç fazlasıyla 3. sıraya yükseldi. 20 puanda kalan Beşiktaş’ın bir maçı eksik lider Trabzonspor ile arasındaki fark 10’da kaldı.

Puanını 24’e yükselterek maç fazlasıyla 3’üncü sıraya yerleşen Alanyaspor, ligde bir sonraki maçında Antalyaspor’a konuk olacak. Beşiktaş ise Şampiyonlar Ligi’nde Ajax’ı ağırladıktan sonra ligde Giresunspor’u ağırlayacak.