Genel-İş 4 No’lu Şube ile Kartal Belediyesi iştiraki Karyapsan arasında şubat ayında başlayan TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı, belediye binasına grev kararını asıldı.

Kartal Belediyesi'nde grev kararı asıldı
Fotoğraf: Evrensel

DİSK’e bağlı Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 4 No’lu Şube üyesi işçiler toplu iş sözleşmede anlaşma sağlanamaması üzerine Kartal Belediyesi binasına grev kararını astı.

DİSK/Genel-İş 4 No’lu Şube ile Kartal Belediyesi iştiraki Karyapsan arasında şubat ayında başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde gerçekleşen 8 oturumda maddi konuları kapsayan 11 maddede anlaşma sağlanamadı.

Ara buluculuk sürecinden de anlaşma çıkmayınca işçiler grev kararını astı. Anlaşma sağlanamadığı takdirde 19 Haziran’da grev başlayacak.

Evrensel'in haberine göre; grev kararı, Karyapsan asfalt şantiyesinde yapılan, Karyapsan işçilerinin yanı sıra diğer birimlerde çalışan işçilerin de katıldığı basın açıklamasında duyuruldu. Şube Başkanı Nazan Gevher Ay, yönetim kurulu üyeleri ve 3 No’lu Şube Başkanı Özer Ersan ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

Burada yapılan açıklamada, hemen her gün temel tüketim maddelerine fahiş zamların geldiği, işçilerin en temel ürünleri karşılamakta zorlandığı belirtildi. Barınmanın da çok büyük bir maliyet unsuru haline geldiğine dikkat çekilen açıklamada, “Karyapsan emekçileri olarak bizler insan onuruna yaraşır şekilde yaşayacak ücret talep ediyoruz. Ekonomik krizi ve gerçek enflasyon oranlarını görmezden gelen Karyapsan yönetimi tarafından, üyelerimizin hak ettikleri oranda bir ücret artışı teklifi gelmezse, yasadan doğan hakkımızı kullanarak, 19 Haziran 2023 Pazartesi günü grev uygulamasına başlayacağımızı tüm kamuoyu önünde ilan ediyoruz” dendi.

Bu süre içerisinde müzakerelere açık olunacağı vurgulanan açıklamada, “Müzakerelere devam etmek için elimizi tekrar sizlerin huzurunda uzatıyor ve bu sözleşmeyi masada bitirmeyi diliyoruz” ifadeleri kullanıldı.