Kartal’da Cumhuriyet Haftası coşkuyla kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 98. yıl dönümü, Kartal’da 4 gün 4 gece süren etkinliklerle kutlandı.

Kartal Belediyesi’nin “Cumhuriyet Haftası” kapsamında düzenlediği etkinliklerin finali Elis Dubaz ve Haluk Levent konserleri ile yapıldı. Kartal Meydanı’nda hazırlanan alanın tamamen dolduğu konserler, ilçede büyük bir coşkuyla karşılandı.

Konser etkinliklerine Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, CHP Kartal İlçe Başkanı Efendi Argunşah, İYİ Parti Kartal İlçe Başkanı Fuat Onbaşılı, başkan yardımcıları, birim müdürleri ile çok sayıda Kartallı katıldı.

Cumhuriyet’in ilanın 98. yılı kapsamında yapılan kutlamaların 4. ve son gününde sahneyi önce sanatçı Elis Dubaz aldı. Yaklaşık 1 saat süren konserin sonunda Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Adem Uçar ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Umut Veli Develi sahneye çıkarak sanatçı Elis Dubaz’ı tebrik etti ve kendisine Kartal heykelciği ile çiçek takdim etti.

Plaket takdiminin ardından Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Cumhuriyet’e Giden Yol” adlı belgesel perdeye yansıtıldı. Belgeselin ardından beklenen Haluk Levent sahnedeki yerini aldı.

HALUK LEVENT BESTESİYLE “KARTAL” ŞARKISI

Şarkılarını söyleyen Levent’e, meydanı dolduran Kartallılar eşlik etti. Sahneden aşağı inerek hayranlarının yanına giden ve bazı şarkılarını burada söyleyen Haluk Levent’e, yurttaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Konser esnasında sevilen sanatçı Kartal için bir de şarkı besteledi. “Önümde tren, yukarıda martı, arkamda deniz, neredeyiz? Kartal’da” dizelerini taşıyan şarkıya, Kartallılar da büyük bir heyecan ile eşlik etti.

Haluk Levent’in Elfida gibi bazıları klasikleşmiş şarkılarını söylediği konser daha sonra kaldığı yerden devam etti. Her yaştan on binlerce vatandaşın izlediği konser İzmir Marşı ile sona erdi.