Kartal’da Medine Tayfur Sökmen İlköğretim Okulu'nun öğrenci velileri, okul binası önünde bir araya gelerek eylem yaptı. Okulun depreme dayanıksız olduğunu dile getiren ve okulda devam eden güçlendirme çalışmaları sebebiyle çocuklarının başka bir okulda misafir öğrenci durumunda olduğunu belirten veliler, okul binasının yıkılarak yeniden yapılmasını istedi.

Kartal'da veliler depreme dayanıklı okul için eylemde
Fotoğraf: DHA

İstanbul Kartal'da bulunan bir ilköğretim okulunda öğrenci velileri, depreme karşı güçlendirme çalışması yapılan okullarının sağlam olmadığını öne sürerek eylem yaptı.

Kartal Soğanlık'ta 750 öğrencinin öğrenim gördüğü Medine Tayfur Sökmen İlköğretim Okulu'nda İstanbul Valiliği tarafından depreme karşı güçlendirme çalışması başlatıldı. Öğrenciler, misafir olarak başka okullara gönderildi.

Geçtiğimiz yıl Ekim ayında başlayan ve nisan ayında bitmesi beklenen güçlendirme çalışmaları devam ederken, öğrenci velileri, binanın sağlam olmadığı gerekçesiyle okulun yıkılıp tekrar yapılmasını istedi. Okul önünde toplanan yaklaşık 100 veli ve öğrenciler okulları yıkılmayacaksa misafir edildikleri okulda kalmak istediklerini belirtti.

"DENETİMDEN GEÇMEDİ"

Öğrenci velisi Neriman Yıldırım, okulun eski olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

"Okul 2 bloktan oluşuyor. Bir blok 15 sene önce güçlendirilmiş. Diğeri tamamen depreme dayanıksız. Yaklaşık 90 santimetre temeli olan, yığma bir bina. Güçlendirildiği söyleniyor. Okula girdik, gezdik, baktık, güçlendirilmiş hali bile son derece ürkütücü. Yaklaşık 750 tane öğrencisi olunan bir okul. Nisan ayında güçlendirilme bittiği için bizi tekrar okula gönderecekler. 750 veli de çocuğunu bu okula göndermeyecek. Biz yıkılıp tekrar baştan yapılanmasını istiyoruz. Eğer yıkılıp yapılmayacaksa da şu an misafir olduğumuz okulda eğitim hayatımıza devam etmek istiyoruz. Biz dilekçeler yazdık. Güçlendirildiği için tekrar gelip denetimden geçecek. Ama şu anda denetimden geçmedi." dedi.

(DHA)