Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'ne Bayern Münih'e evinde 3-1 mağlup olarak veda etti. Karşılaşmaya damgasını ise 90 dakika boyunca susmayan tribünler vurdu

Kartal'dan buruk veda

Şampiyonlar Ligi grup aşamasını yenilisiz lider tamamlayan Beşiktaş, ikinci tur ilk maçında farklı mağlup olduğu Alman devi Bayern Münih'i Vodafone Park'ta konuk etti. İlk maçtaki 5-0'lık sonuçla tükenen umutların ardından Süper Lig'e konsantre olan Şenol Güneş, güçlü rakibi karşısında rotasyonlu bir kadro tercih etti.

Sakat ve cezalı oyuncuların yokluğunda stoperde Necip'i kullanan Güneş, orta alanda uzun bir aradan sonra Tolgay-Oğuzhan ikilisini tercih ederken, kalede Tolga Zengin'i, ön bölgede ise Mustafa'yı sahaya sürdü. Fabri, Adriano, Atiba, Talisca, Babel ve Negredo Başakşehir maçı öncesi kenarda bekleyen isimlerdi. Bundesliga'da en yakın rakibine 20 puan fark atan Bayern Münih'in Şampiyonlar Ligi'nde rotasyon yapmaya niyeti yoktu. Bir iki oyuncu dışında takımını tam kadro sahaya süren Heynckes, ilk maçtaki avantajlı skora rağmen disiplininden taviz vermiyordu.

Temsilcimiz Beşiktaş seyircisinin muhteşem desteğiyle, ilk maçta olduğu gibi iyi bir oyunla başladı maça. Rotasyonlu kadrosuyla da olsa kendi bildiği oyunu oynamaya çalıştı ve doğru pas bağlantıları kurarak oyunu kontrol etmeyi denedi siyah-beyazlılar. Buna karşılık Bayern Münih kaptığı topları direkt ve hızlı şekilde Beşiktaş kalesine götürmeyi tercih etti. Yüksek tempoyla başlayan maçta golü bulan taraf ise tecrübeli Bayern takımı oldu. Hızlı gelişen atakta sağ kanattan yapılan ortaya boş pozisyonda topa dokunan Tiago 18. dakikada konuk takımı 1-0 öne geçirdi.

Golden sonra Beşiktaş, oyunu Bayern yarı sahasına yıktığı dakikalarda istediği üretkenliği sağlayamadı. Karar anlarında doğru tercihleri yapamayan Beşiktaş, etkili bir pozisyon üretemedi ve Quaresma ve Lens'in denediği şutlarda isabet bulamayınca beraberlik golü gelmedi. Bayern Münih ise hızlı geliştirdiği ataklarda tehlikeler yaratıp üst üste kornerler kazansa da farkı artıramadı. Konuk ekipte 35. dakikada sakatlanan Tiago'nun yerine James Rodriguez oyuna dahil oldu. İlk yarının son bölümünde oyunun sertliği artınca sarı kartlar gelse de başka gol olmadı ve ilk 45 dakika Bayern Münih'in 1-0 üstünlüğü ile sona erdi. Beşiktaş taraftarının takımını tribünlere çağırması ve alkışlar arasında soyunma odasına göndermesi dikkat çekiciydi.

Devrede sarı kartlı Hummels oyundan çıkarken yerine Süle girdi Bayern Münih'te. İkinci yarının henüz ilk dakikasında kaleci Tolga ve Gökhan'ın anlaşmazlığında Beşiktaş ağlarına giden top, skoru konuk takım lehine 2-0'a getirdi.

Fark ikiye çıktıktan sonra oyundan kopmayıp baskısını artıran Beşiktaş, bunun karşılığını 59. dakikada aldı. Ön alanda baskıyla kazanılan topu Gökhan'ın pasında gol yapan Vagner Love farkı bire indirdi. Bir dakika sonrasında Talisa ve Atiba oyuna dahil olurken Tolgay ve Lens kenara geldi. Beşiktaş kurduğu baskı sonucu Oğuzhan'ın önderliğinde Mustafa ve Love ile pozisyonlar bulsa da golü yapmayı başaramadı. Baskı yediği dakikaları kalesinde gol görmeden geçiren Bayern Münih oyunu dengelemeyi başardı ve son bölümde Wagner ile bulduğu golle skoru 3-1'e getirdi. Buna rağmen maçın son on dakikası futbolcuların değil taraftarın şovuna sahne oldu. Beşiktaş, 3-1'lik skorla Vodafone Park'taki ilk mağlubiyetini alarak Şampiyonlar Ligi'ne veda etse de taraftarın büyük desteği unutulmazlar arasındaki yerini aldı.

Grup aşamasındaki başarılı performansıyla takdiri hak eden Beşiktaş, güçlü rakibi Bayern Münih'e diş geçiremese de Şampiyonlar Ligi'nde iz bırakmayı başardı ve taraflı tarafsız herkesin alkışını aldı. Kim bilir, bu yıl kazandığı tecrübe, belki de gelecek sezonlarda Beşiktaş'ı daha yukarılara taşıyacak anahtar olacak...