Süper Lig'de haftanın en önemli maçında gülen taraf Beşiktaş oldu: 1-3. Siyah-beyazlılar, Trabzonspor'u Boyd, Mensah (P) ve Lens'in golleriyle mağlup etti.

Kartal'dan 'fırtınalı' start

Bir tarafta Trabzonspor, öbür köşede Beşiktaş… 63. sezonumuzun açılışı dev bir mücadeleye sahne oluyor. Karadeniz’deki bu randevudan çıkacak sonuç merakla bekleniyor.

Pandemi sonrasında aldığı neticelerle şampiyonluk yarışından kopup ligi ikinci sırada bitiren ev sahibinde teknik direktörlük koltuğunda oturan Eddie Newton’ın nasıl başlayacağı merak ediliyor. Geçen sezona göre kadrosunda önemli değişiklikler olan bordo-mavililerde Sörtloth’un durumu papatya falı baktırıyor. Gol makinesinin yokluğunda Ekuban en ileride rol alacak gibi gözüküyor. Yeni transferlerden Flavio’nun performansı özellikle merak ediliyor. Nwakaeme artı iki Abdülkadir formülü bakalım bu karşılaşmaya da damgasını vuracak mı…

Covid-19 testi pozitif çıkan Sergen Yalçın, belki de içinde bulunduğumuz pandemi koşullarını bize anlatıyor. Ne tedbir alırsak alalım, ihalenin kime kalacağı belli değil. Futbol dünyası, siyasetçiler gibi şanslı zira devamlı test olabiliyorlar. Peki biz faniler… Neyse tadımız kaçmasın, Kartal’ın ilk 11’ine gelelim… Yeni transferlerden N’Skala, Welinton ve Mensah santrada yerini almış hakeza genç yetenek Hasiç de. Gözler tekrar takıma geri dönen Oğuzhan’da olacak.

Çimlerde satranç oynanıyordu ilk bölümde. Top daha çok Trabzonspor’da olsa da akınlar bir türlü olgunlaşmıyor, Sörloth’un eksikliği hissediliyordu. Daha çok savunmada görülen Beşiktaş, 29’da öndeydi. Sol kanatta meşin yuvarlağı kontrol eden Boyd’un uzaktan şutu Hüseyin’den sekmese kuvvetle muhtemel ağlara gitmezdi. Maçtaki ilk isabetli şut gol olmuştu. İlk yarıdan deplasman takımı istediğini alırken, ev sahibi için devre hazırlık maçı tadındaydı. Bordo-mavililer geçen sezonun yanına yaklaşamamıştı.

İkinci 45 dakikanın başında sakatlanan Oğuzhan’ın yerine Dorukhan oyundaydı. Sözleşmesinin son yılında oyuncunun geleceği malum tartışılıyor. O da sanki sahada bu kadar yorulmuyor ya neyse…

63’te VAR yardımıyla penaltı kararı çıkıyor, Flavio ikinci sarıdan atılıyordu. Atışı kullanan yeni transfer Mensah Uğurcan’ı ters köşeye yatırmıştı. 74’te “küskünlerin ortaklığı”yla fark üçtü! Dorukhan asisti yapmış, Lens fileleri havalandırmıştı. 86’da Welinton’la Ersin’in anlaşmazlığından yararlanan Abdülkadir Ömür takımının şeref golünü atmıştı. Kalan dakikalar formaliteden ibaretti.

Geçen sezonun flaş ekibi Trabzonspor’un yerinde yeller esiyor. Orkestra şefi Sosa’yla golcü bek Novak Fenerbahçe’ye gitmiş, Sörloth belli ki gelmek istemiyor. Bu ahval ve şerait içinde bordo-mavililer çok sıradandı. Beşiktaş’a gelince… Şampiyonlar Ligi elemesinde Paok karşısında çok etkisiz olan Kartal, lige iyi başladı. Kâğıt üstünde zor gözüken maçı rakibe pek pozisyon vermeden rahat aldılar.

Sergen Hoca’ya acil şifalar!