Kartal’dan kritik zafer

Arena’da kritik viraj. Şampiyonlar Ligi’nde yoluna yenilgisiz devam eden Beşiktaş, Trabzonspor’u ağırlıyor. Siyah-beyazlılar Napoli ertesinde kazanarak milli maç arasına kafası rahat gitmek istiyor. İki hafta önce İstanbul’da Galatasaray’ın namağlup unvanına son vererek nefes alan bordo-mavililer aynı başarıyı tekrarlamayı hedefliyor.

Futbolda dün yok... Şenol Güneş, bir zamanlar kaptanlığını yaptığı camiaya karşı üç puan kovalıyor. Deneyimli hocanın bugüne kadar Trabzonspor karnesi de pek parlak değil. Sakatlıkların gölgesinde tecrübeli çalıştırıcı Adriano’yu sola yerleştirmiş, sağda da beklendiği gibi Gökhan Gönül sahada. Tosic’in yokluğunda savunmanın göbeğinde Marcelo ile Rhodolfo yerini almış. Oğuzhan dönmüş, Atiba ve Tolgay ile orta sahada buluşmuş. Bu üçgenin verimi maçın anahtarlarından biri olacak gibi duruyor. Cenk ile Aboubakar’ın ilk 11’de bulunması tribünleri iştahlandırıyor.

Sezon başından beri deplasmanlarda kırılgan bir görüntü çizen Karadeniz ekibinde orta saha oyuncularının uyumu özellikle merak ediliyor. Aslan karşısında doğrusu iyiydiler de bugünkü rakip çok daha hareketli, bir anlık dalgınlığın faturası çok ağır olabilir. Kulübedeki patronlardan Ersun Yanal’ın Beşiktaş bilançosu da bayağı kötü; 2006’dan bu yana galibiyeti yok.

Yemeyenle atamayanın randevusu hızlı başlıyordu. Aboubakar’a hayır diyen Onur golü geciktirmiş, hemen devamındaki kornerde bomboş durumdaki Rhodolfo, 7. dakikada ağları bulmuştu. Brezilyalı stoperin yakınındaki oyuncuların takım arkadaşları olması dikkat çekiciydi. 17’de fark ikiydi. Kazanılan penaltıyı kullanan Cenk, Onur’u ters köşeye yatırmıştı.

Trabzonspor son bölgeye kadar iyi gelse de devamını bir türlü getiremiyordu. Aboubakar karşı karşıya pozisyonda fişi çekemiyor, hemen akabinde savunmadan çıkarken kaptırılan topta Yusuf güzel bitiriyordu: 2-1. Dakikalar 41’i gösteriyordu.

İkinci yarıya daha arzulu giren Karadeniz temsilcisi çabuk bir şekilde sonuca gitmek istiyordu. Devler arenası dönüşü Kartal’ın temposu ne olacaktı derken, Quaresma’nın Yusuf’a yaptığı müdahale sonunda hepimizin içi çiz etmişti. Sarı yerine kırmızı çıkmalıydı.

Aboubakar kaçırmaya devam ededursun, Trabzon her gelişinde tehlike yaratıyordu. Kalan dakikalarda tempo iyiden iyiye düşüyor, Beşiktaş üç puanı kapıyordu.

Şenol Güneş geçen seneden sonra efsanesi olduğu takımı bir daha yenmeyi başardı. Bu zorlu fikstürde üç puan oldukça önemli. Bir şey kesin, Trabzonspor iyi yolda.