Kartal'dan üçleme

Katar’da Süper Kupa mesaisi… Bir tarafta Beşiktaş, diğer yanda Fraport TAV Antalyaspor… Omicron varyantının tüm dünyayı ele geçirdiği günlerde, bu mücadele niye burada oynanıyor? Kafileleri bu şekilde ateşe atmak gerçekten gerekli mi? Dönüşte ya takımlarda vaka sayıları artarsa? Bu satırların yazarı da karantinada bu satırları kaleme alıyor. Kim bilir, belki de ondan hassastır! Ama Büyükelçiliğin bilet dağıttığını okuduğumuz haberler, federasyonun neyi doğru yaptığını bir daha sorgulatıyor. Dünya Kupası için yapılan stadyumların inşası sırasında ölen işçiler hatırlanınca, belki de bu karar cuk oturuyordur. Vatandaşlarının canını pek de önemsemeyen ülkenin Süper Kupası’nın insan hayatının sudan ucuz olduğu diyarda verilmesinden doğal ne olabilir?

Beşiktaş’ta Önder Karaveli beklenen 11’i sahaya sürmüş. Kulübedeki beş genç futbolcu, siyah-beyazlıların bu maç özelindeki kadro derinliğini gösteriyor. Bu karşılaşmadan alınacak sonuç, belki de Önder Hoca’nın sezon sonuna kadar kalmasını sağlayacak.

Antalyaspor’da teknik direktör Nuri Şahin, oyuncu Nuri Şahin’i kadrodaki eksiklikler yüzünden yedek kulübesinde oturtuyor. Haliyle sahaya kendisini ilerleyen dakikalarda atıp atmayacağı merak ediliyor. Kariyerinin başındaki genç hoca için bu kupanın ayrı bir önemi olsa gerek.

Eksiklerin gölgesinde iyi başlayan Beşiktaş’tı. Özellikle kendi sol kanadından etkili gelen siyah-beyazlılar, gole yakın taraf derken 33’te gol geliyordu. Sağdan Rosier’in ortasında top önünde biten kaptan Atiba fileleri bulmuştu. Katar’da tribünler ilk 45 dakika boyunca, bir türlü kalitenin yükseldiğini göremiyordu. Takımı sahada pek varlık gösteremeyen Nuri Şahin’in oyuna nasıl müdahale edeceği merak ediliyordu. Felaket durumdaki Crivelli daha ne kadar sahada kalacaktı…

52’de Kenan “al da at” diyor, Larin iki adımdan ağları bulamıyordu. Kartal bir türlü skoru perçinleyemiyordu. 74’te skor eşitlenmişti. Güray’ın şutu Atiba’dan sekip filelere gitmiş; golü müteakip Crivelli çıkmıştı. Taraflar bir daha tabelayı değiştiremeyince, Katar’daki randevu uzatmalara kalmıştı. İki tarafın da yorgunluğu dikkat çekedursun, Beşiktaş’ta genç Emirhan İlkhan meslektaşları arasında parlıyordu. Penaltılarda gülen Beşiktaş, Süper Kupa’yı müzesine götürüyordu.

Kartal, böylece tarihinde ilk kez bir sezonu üç kupayla noktalamış oldu. Önder Hoca’nın sahaya sürdüğü Emirhan’ı umarım ilerleyen haftalarda da izleriz. Antalyaspor’a gelince, penaltılarla üzüldüler. Ama karşılaşmada kötüydüler. Sahi başa dönecek olursak, bu maç niye Katar’daydı? Hele hepimize hayatı zindan eden illetin tüm dünyayı vurduğu şu günlerde…