Başakşehir’in BB Erzurumspor’a takılmasının ardından Beşiktaş için Bursa karşılaşmasının önemi artmıştı. Zira alınacak üç puan Başakşehir ile puan farkını tek hanelere indirecekti. Adı milli takım ile anılan Şenol Güneş, Kagawa, Caner ve Medel’i yanına oturtmayı tercih etmişti. Orta saha da Dorukhan’ın partneri Atiba, sol önde ise Güven ile maça başlayan Beşiktaş 90 dakika boyunca galibiyeti […]

Kartal’dan yüksek uçuş

Başakşehir’in BB Erzurumspor’a takılmasının ardından Beşiktaş için Bursa karşılaşmasının önemi artmıştı. Zira alınacak üç puan Başakşehir ile puan farkını tek hanelere indirecekti. Adı milli takım ile anılan Şenol Güneş, Kagawa, Caner ve Medel’i yanına oturtmayı tercih etmişti. Orta saha da Dorukhan’ın partneri Atiba, sol önde ise Güven ile maça başlayan Beşiktaş 90 dakika boyunca galibiyeti daha çok isteyen taraftı. 

Beşiktaş’ın ilk golü Burak Yılmaz’dan geldi.  Lens’in ortasında sol çaprazda topla buluşan Burak, ters ayağıyla klasına yakışır bir vuruşla topu uzak kale direğinin dibine gönderiyor ve 4130 gün aradan sonra Beşiktaş formasıyla ilk golünü atıyordu.

İkinci yarıya Samet Aybaba Latovlevici’nin yerine Lima’yı alarak başlıyor, bu değişiklik de istediği etkiyi yapmayınca 54’te Saivet’in yerine Shehu’yu oyuna alıyordu. 

Bu değişikliklere rağmen Beşiktaş’ın üstünlüğü devam ediyordu. 62’de Burak Yılmaz tekrar sahneye çıkıyor, Vergini’den kaptığı topla ceza sahasına giriyor, topu sağına çekip yaptığı vuruş kendisinin ve takımının ikinci golü oluyordu.

Golden sonra Lens’in yerine Kagawa oyuna giriyordu. Bu değişiklik Beşiktaş tribünlerinde coşkuyla karşılansa da sahada kanat orijinli oyuncusu kalmayan Beşiktaş zor anlar yaşamaya başladı. Özellikle Adriano ve Gökhan kanat oyuncuları geri gelmediği için zor anlar yaşasa da Bursaspor son pas tercihlerini doğru yapamadığı için skor üretemedi. 

Şenol Güneş takım savunmasındaki aksaklığı gidermek için 73’de Caner’i, 82’de de Necip’i oyuna alıyor ve Beşiktaş kalan dakikalarda kalesini gole kapatmayı başararak haftayı üç puanla kapatıyordu. 

2 gol atarak maçın adamı olan Burak Yılmaz ile Beşiktaş taraftarları arasındaki buzlar da eriyor, tribünler maç sonunda milli futbolcuyu alkışlıyordu.