Şampiyonluk yarışından kopmak istemeyen Beşiktaş evinde ağırladığı Göztepe’ye gol yağdırdı: 5-1. Siyah-beyazlılar bu sonuçla 56 puana yükseldi

Kartal evinde yüksek uçuşta

Atiba, Tolgay, Oğuzhan, Quresma ve Love gibi önemli oyuncularından yoksun Beşiktaş, evinde Göztepe’yi konuk etti. İzmir temsilcisinde de Kosanoviç, Gouffran, Traore ve Kadu gibi eksikler vardı.

Göztepe iyi bir oyun başlangıcı yapmasına rağmen gol perdesini açan Beşiktaş oldu. Sol taraftan kazanılan köşe vuruşunu Lens ile paslaşarak kullanan Caner’in ortasında topla ön direkte buluşan Beşiktaş’ın en golcü ismi Talisca, ligimizin en formda kalecilerinden Beto’yu çaresiz bırakan kafa vuruşunu yaptı.

Hem bu gol hem de Beşiktaş’ın yakaladığı diğer pozisyonlar yaratıcı oyuncularının eksikliğini kapatmak için Şenol Güneş’in takımına bolca duran top organizasyonu çalıştırdığını gösteriyordu.

Beşiktaş için maçı kolaylayan gol 26’da Medel’den geldi. Babel’in pasında ceza yayı üzerinde topla buluşan Şilili sert bir vuruşla farkı ikiye çıkarıyordu.

Göztepe ilk yarının kalan dakikalarında farkı bire indirmek için çabalasa da sonuç alamıyordu.

Maçın ikinci yarısına Göztepe, baskı kurmaya çalışarak başladı. Aslında bu durum Lens için Quresma’nın maç kadrosunda olmadığı son karşılaşmada, formasını kaptırmamak için bir fırsattı. Zira Göztepe’nin oyun merkezini ileriye taşıma çabası Lens’e sevdiği boşlukları sağlıyordu. Ancak Hollandalı’nın oynamaya hiç niyeti görünmüyordu.

İkinci yarıda da ilk yarıdaki gibi Göztepe’nin iyi oyun başlangıcı, Beşiktaş’ın ise köşe vuruşundan bulduğu golü vardı. Bu sefer son kafa vuruşunu yapan Tosiç olmuştu.

Herkes maç bitti diye düşünürken Göztepe’nin oyuna yeniden tutunmasını sağlayan gol, 1. Lig’den yükselen kadronun son temsilcisi Halil’den geliyordu.

Maçın Göztepe adına iki kırılma anı vardı, Demba Ba’nın 73’de direkten dönen müthiş vuruşu ve 78’de Rotman’ın ikinci sarı kartı görüp oyundan atılması. Göztepe 10 kişi kalana kadar Negredo’nun yerine Mustafa Pektemek’i, Lens’in yerine ise Vida’yı oyuna alarak takım savunmasına önem veren Şenol Güneş, son oyuncu değişikliğini cesurca yaparak Caner’in yerine genç golcü Larin’i oyuna alıyordu. Tribünlerin sevgi gösterisinde bulunduğu Kanadalı oyuncu da SüperLig’de topla buluştuğu ilk pozisyonda ilk golünü atmayı başardı.

Bu golden hemen bir dakika sonra Medel’in ara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Talisca, şut çekmeyip topu solunda bomboş durumdaki Babel’in önüne yuvarlayarak takımının son golünü kimin atacağına karar veren oluyordu. Maçın sonucunu belirleyen bu golle Beşiktaş şampiyonluk yarışında önündeki takımlara göz dağı vererek takibe devam ediyordu.

Göztepe taraftarlarına da bir parantez açmak gerekiyor. Kendilerine ayrılan bölümü doldurup, takımı gol yedikçe daha da çoşkulu şekilde tezahürat yapan taraftar topluluğu her türlü övgüyü hak ediyor.