Beşiktaş liderliği Ankara’da teslim etti. Konuğu Gaziantepspor’la 1-1 berabere kalan siyah-beyazlılar üçüncülüğe geriledi ve şampiyonluk yarışında ciddi bir yara aldı

Kartal ‘gazi’ oldu

alimurathamarat@gmail.com

Pazar suaresinde Beşiktaş, Gaziatepspor’u konuk ediyor. Sahasına bir türlü kavuşamayan Kartal, Ankara’daki Osmanlı Stadyumu’nda sahne alıyor. Rakiplerinin boş geçmediği haftada siyah-beyazlılar kazanarak liderlik koltuğuna geri dönmek istiyor.

Kornerlerle başladı deplasman ekibi. Arka arkaya kullanılan köşe vuruşları tempolu bir maçın müjdecisi gibiydi. Dakikalar 7’yi gösterirken, Slaven Bilic’in talebeleri öndeydi. Takımına kazandırdığı frikiği harika kullanan Sosa, topu köşeye ampul gibi asmış, filelerde dinlenen örümceği uykusundan uyandırmıştı.

Beşiktaş aradığı gole erken kavuşmuştu. Gaziantepspor’un göstereceği reaksiyon merak konusuydu.

22’de Ersan topu taca atmak yerine Barış’a yuvarlayınca, siyah-beyazlı tribünlerin yüreği ağzına geliyordu.  26’da ters kademeye giren Serdar, Muhammet’in skora eşitlilk getirmesine mani oluyordu. 29’da Tolgay ortadan şiir yazıyor; onun pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Sosa noktayı koyamıyordu. Nouma’nın gol rekoruna gözünü diken Demba Ba’nın yerde kaldığı pozisyon skora göre çok tartışılacaktı.

41’de skora denge gelmişti. Chibuike, 2002 Dünya Kupası’ndaki Ronaldo misali “pis burun” vurmuş, ilk yarının sonucunu ilan etmişti.

İkinci devre çok şeylere gebeydi. 52’de Gökhan Töre’nin kullandığı serbest atışı Eray ancak uzaklaştırabiliyor, Olcay bitiremiyordu. 58’de yine bir duran topta Demba Ba dokunamıyordu. Hemen akabinde Gökhan’ın füzesi direkte patlıyordu. Önce Sosa, ardından Ersan ile Kartal gole çok yaklaşıyordu. İkinci yarının ilk çeyreğinde Eray kalesinde devleşmişti.

69’da gelişen karambolde Demba Ba üç adımdan zoru başarıyordu. 78’de gelişen kontrada Günay Oğuzhan’a hayır diyordu. 82’de Chibuike ikinci saırdan kızarmış, Gaziantep on kişi kalmıştı.

Kalan dakikalarda Beşiktaş bastırıyor, Antep etten duvar örüyordu.  Uzatmaların son anlarındaki kontraatakta Erdem beş metreden fileleri havalandıramıyordu. Eğer bu vuruş gol olsa, siyah-beyazlı camianın tüm hesapları Kaf Dağı’nın ardına taşınabilirdi.

Bu sonuçla Kartal lider başladığı haftayı üçüncü bitirdi. Antep karşısında çok büyük şans kaçtı gibi gözüküyor. Fakat son pozisyonu hatırlayınca kazanılmış da bir şeyler olabilir; bekleyip görmek lazım.